اهالی محله حافظیه تقدیر شدند

کودکان مشغول بازی در تهران - اهالی محله حافظیه تقدیر شدند - دروازه تهران

باغچه‌هایی برای درخت‌های مردم

شروین راد

اهالی خیابان افضلی در مجاورت اتوبان یاسینی در شرق تهران سال‌هاست که خودشان با همکاری یکدیگر فضای سبز این خیابان را درختکاری و نگهداری می‌کنند. اتفاقی که با همکاری شهرداری رخ داده و حالا اهالی این خیابان میزبان برنامه کاشت و نگهداشت مشارکتی گل و گیاه در زندگی آپارتمانی و محیط همسایگی بودند. در این برنامه با حضور معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از برخی اهالی محله که در کاشت و نگهداشت فضای سبز شهری فعال بودند، تقدیر شدند.

کودکان مشغول بازی در تهران - اهالی محله حافظیه تقدیر شدند - دروازه تهران

باغچه‌های مشارکتی در محله حافظیه

اهالی این محله مدت‌هاست که با همکاری یکدیگر بخشی از فضای خیابان افضلی را با درختکاری و گل‌کاری رونق داده‌اند. محمود دولت آبادی از اهالی محله حافظیه که ۲۰ سال سابقه سکونت در محله دارد، سال‌هاست با پیگیری خود مشغول کاشت درخت و گل در فضای خیابان افضلی و نگهداری از آنهاست. او می‌گوید که از ۲۰ سال پیش کاشت درخت در این محله را آغاز کرده و در طی این سال‌ها با پیگیری مداوم از شهرداری مشغول نگهداشت این فضای سبز بوده است.

در این مراسم از دولت آبادی و دیگر اهالی بابت ایجاد فضای سبز محلی تقدیر شد. همچنین برپایی کارناوال عروسکی شاد، اجرای برنامه‌های شاد موضوعات همسایگی و محیط زیست، برنامه‌های آموزشی ساخت گلدان سفالی، برپایی مسابقه و نمایشگاه  نقاشی ویژه کودکان با محوریت قوانین آپارتمان نشینی   و ترسیم نقاشی محل اجرای طرح با استفاده از ظرفیت هنرمندان محلی از دیگر برنامه‌های این رویداد محلی بود.

فرصتی برای محله‌ها

محمدرضا جوادی یگانه، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با حضور در این مراسم و کاشت نهالی به یادگار در فضای سبز خیابان افضلی گفت: «در تهران میزان جا به جای افقی از یک محله به محله دیگر افزایش پیدا کرده و بسیاری از اهالی، هم محله‌ای‌های خود را نمی‌شناسند و گاهی همسایگانی داریم که همدیگر را ندیده‌اند. هر چه ارتباطات میان مردم و چهره به چهره زیاد شود، مشکلات محله کمتر می‌شود و احساس تعلق به شهر بیشتر خواهد شد.»

رهگذر در خیابان های تهران - اهالی محله حافظیه تقدیر شدند - دروازه تهران

او با اشاره به طرح همسایه هم گفت: «برگزاری این رویدادها و آشنایی‌های اولیه منجر به دوستی می‌شود تا دوباره حس هم محله‌ای بودن ایجاد شود. ایده کل طرح ما این است و در محلات مختلف شکل خاص خود را دارد. پاداشی که مردم می‌گیرند، افزایش مشارکت است. اصل موضوع این است که مردم با حس مثبت پاداش درونی بگیرند و ایجاد پاداش در چنین اتفاقاتی پاسخگو نیست.»

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران درباره زمینه‌سازی برای ادامه داشتن این رویدادها گفت: «این رویدادها بیشتر توسط خود مردم محله اجرا می‌شود. در چنین رویدادهایی شهردار ناحیه، مدیر محله، دبیر شورا یاری محله و خود مردم محله را درگیر کردیم. ما تنها یک شتاب اولیه ایجاد کردیم و حالا مردم خودشون درگیر فعالیت شدند. امیدواریم با درگیر شدن اهالی این اتفاقات ادامه‌‎دار باشد.»

مجتبی دانشور، مدیرکل اداره آموزش‌های شهروند شهرداری تهران با حضور در این رویداد گفت: «این برنامه از مجموعه رویدادها فرهنگ آپارتمان نشینی در پویش همسایه هم برگزار شده است. در پروژه این محله فرآیند مشارکت در نگهداشت و ایجاد محیط‌های سبز را دنبال می‌کنیم. در چنین پروژه‌هایی فضای سبز مشارکتی را با آموزش شهروندان و مشارکت آن‌ها ایجاد می‌کنیم.»

همسایه هم - اهالی محله حافظیه تقدیر شدند - دروازه تهران

او با اشاره به برگزاری رویدادهای مشابه در محلات دیگر از جمله برپایی کتابخانه‌های مشارکتی و کوچه دوستی، درباره اهداف این رویدادها گفت: «ایجاد حس مشارکت اهداف اصلی این رویدادهاست. این رویدادها باعث می‌شود که حس مشارکت تقویت شود و در شرایط کرونایی که ارتباطات کمتر شده، شهروندان با حفظ پروتکل‌ها بتوانند کنار هم رویدادهایی را تجربه کنند.»

در پایان این مراسم از برخی اهالی محله حافظیه که در کاشت و نگهداشت فضای سبز فعال بودند تقدیر شد. همچنین از کودکانی که در مسابقه نقاشی و مشارکت شهری شرکت کرده بودند نیز تقدیر به عمل آمد. شهرداری منطقه ۱۳ نیز وعده داد با همراهی اهالی فضای سبز خیابان افضلی تا ورودی مترو گسترش پیدا کند.

۳ خرداد ۱۴۰۰ – روزنامه چندرسانه‌ای دروازه تهران

از میان خبرها: برگزاری رویداد کاشت گل و گیاه مشارکتی در شهرک گلسار منطقه ۱۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.