داستان شیرین کافه قنادی لرد

داستان شیرین یک کافه قنادی قدیمی - دروازه تهران - داوود قهردار

«لُرد» از جمله کافه قنادی‌های قدیمی تهران است. این کافه قنادی سال ۱۳۴۴ در ابتدای خیابان نجات الهی در محله کریمخان تاسیس شد. داستان‌هایی از شکل‌گیری این کافه قنادی روایت شده که صحت و سقم آن مشخص نیست. گفته می‌شود شکل‌گیری کافه قنادی لرد از دلدادگی و عشق دختر و پسری ارمنی به نام آنیک و لئون آغاز شده که در کافه قنادی فردوسی در خیابان استانبول کار می‌کردند. دلدادگی و عشق میان این دو شروع تجربه‌ای تازه‌ برای آنها بود. پس از پیوند میان این دو، صاحب قنادی فردوسی از آنها خواست که تنها یکی از آنها در کافه قنادی فردوسی به کارش ادامه دهد. در نهایت لئون در کافه قنادی ماندنی شد و آنیک از آنجا رفت. اما مدتی بعد آنیک به عنوان فروشنده پیراشکی در خیابان خسروی و بعد در قنادی بامداد مشغول به کار شد.

بعد از سال‌ها کار و پس‌انداز، آنیک و لئون ساختمانی در حال ساخت واقع در ابتدای خیابان نجات‌الهی را خریداری کردند و کافه قنادی لرد را در آن ساختمان بپا کردند. کمی بعد آنها به دلیل شرایط مالی با یک زوج دیگر به نام‌های راطاووس و سیروش شریک شدند. از آن روز مردها در کارگاه زیر زمین قنادی، مشغول پخت شیرینی شدند و همسرانشان در کافه قنادی برای مشتریان، قهوه‌های دست‌ساز سرو می‌کردند. طولی نکشید که طعم و مزه شیرینی‌های کافه قنادی لرد بر سر زبان‌ها افتاد. گفته می‌شود سال ۱۳۷۴ لئون به امریکا مهاجرت کرد و اداره کافه قنادی را به فرزندش سپرد. چراغ‌های کافه قنادی لرد پس از ۵۶ سال همچنان روشن است و تارت‌ها و قهوه‌های ترکش میان تهرانی‌ها محبوب. داوود قهردار، عکاس دروازه تهران سری به این کافه قنادی زده و تصاویری از آن برداشته است.

۲ فروردین ۱۴۰۰ – روزنامه چندرسانه‌ای دروازه تهران

از میان خبرها: روزهای شلوغ کافه قنادی فرانسه

نظرات بسته شده است.