دومین دوره کارگاه ملاقات با خیابان برگزار شد
- 17 اسفند 1399
- دروازه تهران
- یک نظر

خیابان ولیعصر نسخه کلان بر نمیدارد
زهرا داستانی
دومین دوره کارگاه ملاقات با خیابان ولیعصر روز پنجشنبه ۱۴ اسفند ماه برگزار شد.
این کارگاه با هدف آشنایی علاقهمندان با خیابان ولیعصر و ایجاد فرصتی برای نگرشی تازه به این خیابان در حوزههای طراحی شهری و عکاسی برگزار شده است. اولین دوره کارگاه دی ماه ۱۳۹۹ برپا شد و در جریان آن ۱۴ گروه روی نقاطی از خیابان ولیعصر به مطالعه پرداختند. با تحویل طرحهای شرکتکنندگان به دبیرخانه این رویداد دوره نخست کارگاه ملاقات با خیابان به پایان رسید.
حالا دومین دوره کارگاه ملاقات با خیابان از ۱۳ اسفند ماه آغاز شده است. روز پنجشنبه در نخستین روز این کارگاه، شرکتکنندگان به منظور آشنایی با خیابان ولیعصر گرد هم آمدند و در ۱۸ نشست یک روزه درباره خیابان ولیعصر به گپ و گفت پرداختند. هر شرکتکننده حداقل در ۲ نشست بنا بر علاقه خود شرکت کرده است. پایگاه میراثی خیابان ولیعصر در کنار پارک ساعی و موزه خیابان ولیعصر واقع در خانه مینایی میزبان شرکتکنندگان این کارگاه بود.
تفاوتهای دومین دوره کارگاه
اما دومین دوره کارگاه ملاقات با خیابان ولیعصر با تغییراتی نسبت به دوره نخست همراه است. رضا فیضی، راهبر دومین دوره کارگاه ملاقات با خیابان در این باره گفت: «شرکتکنندگان در دومین دوره کارگاه ملاقات با خیابان در یک فرآیند دو هفتهای با خیابان ولیعصر آشنا میشوند. این اتفاق در قالب یک رویداد یا بازی در شهر از سوی دبیرخانه طراحی شده و گروهها در حال انجام این بازی یا رویداد در فضای خیابان هستند. این رویداد باعث میشود تا شرکتکنندگان با تاریخ و هویت خیابان ولیعصر آشنا شوند.»
فیضی افزود: «برخلاف کارگاه نخست که از ابتدا راهبران، گروهها و ۱۴ نقطه برای بررسی توسط دبیرخانه انتخاب شده بود، در دوره دوم قرار بر این است تا در طول یک فرآیند دو هفتهای توانایی و علایق شرکتکنندگان محک زده شود. همچنین در این فرآیند راهبران نیز شرکت خواهد داشت.»
به گفته فیضی، قرار بر این است تا این فرآیند دو هفتهای ملاک انتخاب نقاطی از خیابان ولیعصر باشد که شرکتکنندگان روی آنها کار خواهند کرد.
خیابان ولیعصر به یک دغدغه عمومی
محمدرضا مهربانی گلزار، یکی دیگر از راهبران این کارگاه گفت: «با برگزاری کارگاه ملاقات با خیابان درصدد آن هستیم تا خیابان را به یک مسئله یا دغدغه عام تبدیل کنیم.»
او افزود: «در ابتدا این هدف با درگیر کردن متخصصان در حوزههای مرتبط دنبال میشود اما همین اقدام میتواند روی جامعه اثرگذار باشد و موضوعی با اهمیتی چون خیابان ولیعصر به طریقهایی به لایههای اجتماعی تسری داده شود.»
مهربانی گلزار، بازگشت هویت به خیابان ولیعصر را از دیگر اهداف برگزاری کارگاه ملاقات با خیابان عنوان کرد و گفت: «به نظر میرسد مسئولان و متولیان شهر پذیرفتهاند که برای خیابانی چون ولیعصر نمیتوان نسخه کلان از پیش تعیین شدهای پیچید. این کارگاه برگزار میشود تا اثرهای کوچکی را روی خیابان ولیعصر بگذارد.»
او در تشریح آنچه در دومین کارگاه ملاقات با خیابان گذشت، گفت: «در نخستین دورهمی، صحبتهایی درباره خیابان ولیعصر از زوایای مختلف بین شرکتکنندگان، راهبران و سخنرانان رد و بدل شد. هر کس سعی کرد تا آنچه که به احیا و بازگرداندن خیابان ولیعصر به حال و هوای قدیمش کمک میکند، مطرح کند.»
پس از طی شدن فرآیند دو هفتهای آشنایی شرکتکنندگان با خیابان ولیعصر، آنها به چند گروه تقسیم خواهند شد و در نشستهایی دو روزه تحت عنوان «عکاسانه اندیشیدن» و «طراحانه اندیشیدن» به خیابان ولیعصر شرکت خواهند کرد.
ایدههایی که به عمل تبدیل خواهند شد
اما نتیجه نهایی دومین کارگاه ملاقات با خیابان چه خواهد بود؟ به گفته مهربانی گلزار، راهبر دومین کارگاه ملاقات با خیابان، در مرحله نهایی، نقاطی از خیابان ولیعصر انتخاب خواهد شد تا شرکتکنندگان در این کارگاه روی آنها مطالعه کنند و طرح خود را ارائه دهند. طرحهای ارائه شده شامل اقدامات کوچک اما تأثیرگذار در نقاط تعیین شدهای از خیابان ولیعصر خواهند بود. ایدههای مطرح شده از سوی شرکتکنندگان در قالب پروپوزال ارائه خواهد شد و پس از بررسی آنها، راهبران پروژهها را پیش میبرند و آنها را به مرحله اجرا میرسانند.
متولیان برگزاری کارگاه ملاقات با خیابان درصدد آن هستند تا شبکهای از افرادی را که خیابان ولیعصر برای آنها اهمیت دارد، گرد هم آورند و اسباب گفتوگو درباره خیابان ولیعصر را فراهم کنند.
۱۷ اسفند ۱۳۹۹ – روزنامه چندرسانهای دروازه تهران
از میان خبرها: نخستین کارگاه عکس با عنوان «ملاقات با خیابان» برگزار شد