راه زیر موشک‌باران

راه زیر موشک باران

عکس مربوط است به تهران دهه ۶۰ و دوران جنگ. سینما عصر جدید در دهه ۶۰ و ۷۰ سینمای خاص سینما دوستان در تهران به حساب می‌آمد و هر گاهی فیلمی خارجی هم در آن به نمایش داده می‌شد. فیلم‌هایی که معمولاً از سینمای اروپای شرقی و آسیا بودند و روی غیر آمریکایی بودن‌ها تأکید وجود داشت.

چنانچه از سر در سینما مشخص است آن روز‌ها فیلم «راه» ساخته یلماز گونی و شریف گورن از سینمای ترکیه‌ای به نمایش در آمده بود. «راه» یکی از خاص‌ترین فیلم‌های تاریخ سینماست.

گونی موقع ساختن این فیلم در زندان بود. او فیلم‌نامه و ایده‌های تصویری‌اش را به شریف گورن سپرد. بعد از فیلم‌برداری از فرصت مرخصی استفاده کرد و از ترکیه گریخت و در سوئیس مشغول تدوین فیلم شد. «راه» سال ۱۹۸۲ نخل طلای جشنواره کن را به دست آورد.

نمایش فیلم در تهران هم‌زمان بود با موشک‌باران‌های تهران. از همین رو جلوی در‌های سینما این‌چنین با گونی‌های شن پوشانده‌اند.

۷ آبان ۱۳۹۹ – روزنامه چندرسانه‌ای دروازه تهران

از میان خبرها: اولین‌های تهران: اولین بمب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.