برگزاری رویداد ایجاد باغچه مشارکتی در منطقه ۱۴ تهران

رگزاری رویداد ایجاد باغچه مشارکتی در منطقه 14 تهران - دروازه تهران - هادی عیار

باغچه‌داری با حضور همسایه

هادی عیار

مراسم افتتاحیه رویداد ایجاد باغچه مشارکتی در شهرک گل‌ها، دوشنبه ۲۷ اردیبهشت با حضور کامبیز مصطفی پور، شهردار منطقه ۱۴، مجتبی دانشور، مدیرکل آموزش‌های شهروندی معاونت اجتماعی شهرداری تهران، متین رمضان خواه، معاون توسعه مهارت‌های شهروندی شهرداری تهران، سعید تیموری معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری منطقه ۱۴، مریم رفعتی، مدیر اداره آموزش‌های شهروندی و جمعی از ساکنان شهرک از ساعت ۱۸ تا ۱۹ در منطقه ۱۴ برگزار شد.

برگزاری رویداد ایجاد باغچه مشارکتی در منطقه 14 تهران - دروازه تهران - هادی عیار

 این رویداد، با موضوع کاشت و نگهداشت مشارکتی گل و گیاه در زندگی آپارتمانی و محیط همسایگی با برنامه‌هایی همچون کاشت بذر سبزیجات، درختان میوه و زینتی با همراهی ساکنین مشارکت جوی شهرک، رنگ‌آمیزی لاستیک و ایجاد گلدان‌های بازیافتی با مشارکت کودکان، اجرای پویش «من مراقب گلدانم هستم» ویژه کودکان مشارکت جوی شهرک، تجربه نگاری ساکنان شهرک از اجرای برنامه و اجرای کارناوال گل و گیاه همراه بود.

این رویداد با هدف ارتقای مسئولیت‌پذیری نسبت به محیط ‌زیست شهری، تقویت حس تعلق محلی و بهبود روابط همسایگی و تعامل سازنده ساکنان، با ساخت باغچه مشارکتی در محوطه شهرک در سه بخش مزرعه سبزی‌کاری، درختان میوه برگزار و با توجه به علاقه‌مندی و توانمندی ساکنان، مقدمات لازم برای فرایند کاشت و برداشت مشارکتی از قبیل ۲۴ کرت سبزی‌کاری، ۱۰ درخت مثمر و تعدادی درخت زینتی فراهم شد.

آپارتمان نشینی سبز

کامبیز مصطفی پور، شهردار منطقه ۱۴ در این رویداد با اشاره به برنامه‌های شهرداری برای موضوع فرهنگ آپارتمان‌نشینی گفت: «نیاز به رشد متوازن روابط انسانی همراه با زیرساخت‌های عمرانی و شهری سبب شد تا به دنبال جبران تأخیر فرهنگی موجود در تهران در برقراری نگاه انسان‌محور باشیم. هدف اولیه ما این بود که شهروندان را با مفهوم محیط ‌زیست و گل و گیاه آشنا کرده و در تلاش هستیم تا پارک‌ها و فضای سبز را به عنوان حیات اجتماعی و حیات خانواده مهیا کنیم. تلاش ما این است که تعلق شهروندان به محیط زندگی‌شان را بالا ببریم.»

شهردار منطقه ۱۴ با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این بخش خاطرنشان کرد: «اصل این برنامه در جهت آموزش‌های شهروندی با گرایش ارتقای فرهنگ آپارتمان‌نشینی است. در این راستا سه برنامه در دستور کار منطقه قرار گرفته است. نخست برنامه «خانه تکانی کاغذی» در جهت حفظ محیط ‌زیست و بازیافت کاغذ در مجتمع‌های مسکونی، دوم رویداد «هم سفرهٔ هم» با هدف ترویج روحیه مشارکت و همدلی در زندگی شهرنشینی و سوم نگهداشت گل و گیاه و درخت که امروز در حال برگزاری آن هستیم. در برنامه‌های آتی نیز سراغ موضوعاتی همچون آپارتمان ایمن، نقاشی دیواری و مفهوم زیباسازی نمای شهر و فعال‌سازی اصناف دوستدار محیط‌زیست خواهیم رفت.»

برگزاری رویداد ایجاد باغچه مشارکتی در منطقه 14 تهران - دروازه تهران - هادی عیار

باغچه‌هایی با مشارکت همسایه

مجتبی دانشور، مدیرکل آموزش‌های شهروندی معاونت اجتماعی شهرداری تهران نیز در این رویداد اظهار داشت: «طرح ارتقای فرهنگ آپارتمان‌نشینی با هدف ترغیب و مشارکت شهروندان در فعالیت‌های اجتماعی در اداره کل آموزش‌های شهروندی در حال برنامه‌ریزی و اجرا است. یکی از محورهای این رویداد اجرای برنامه‌های مشارکتی در محله‌ها و شهرک‌های پایلوت اجرای این طرح است. هدف از اجرای طرح ایجاد باغچه‌های مشارکتی با حضور شهروندان، علاوه بر آموزش نگهداری گیاهان آپارتمانی و آموزش نگهداری فضای سبز، ایجاد حس مشارکت و همدلی بین خانواده و همسایگانی است که در این شهرک فعالیت می‌کنند.»

متین رمضان خواه، معاون توسعه مهارت‌های شهروندی شهرداری تهران نیز در این رویداد با اشاره به جزئیات این پروژه گفت: «رویداد امروز یکی از پروژه‌های خرد مقیاسی است که در مناطق تهران ذیل طرح ارتقای فرهنگ آپارتمان‌نشینی با عنوان «همسایه هم» در حال اجرا است. امروز رویدادی در حال برگزاری است که مطالبه خود شهروندان محسوب می‌شود. سیاست‌گذاری به کمک خود مردم اصل مهمی است که سال‌هاست در دنیا دنبال می‌شود. الگوی ما این بود که نه تنها به این موضوع ورود پیدا بکنیم بلکه بسترهای اولیه را فراهم کرده و خود مردم پیش برندهٔ این طرح‌ها باشند. ما ۲۲ محله و ۸ شهرک را به عنوان پایلوت انتخاب کردیم.»

 رمضان خواه در ادامه افزود: «این مدل در دنیا سیاست‌گذاری مشارکتی یا سیاست‌گذاری از پایین نامیده می‌شود. امیدوار هستیم با تغییر دولت‌ها و مدیران این برنامه‌ها به اتمام نرسد زیرا ذی‌نفعان محلی پای کار هستند. ۳ محور اصلی قوانین و حریم خصوصی، مشارکت و همراهی، محیط‌ ز یست و پسماند برای ما حائز اهمیت بود. در خصوص مشارکت و محیط‌‌ زیست ما از خود مردم خواستیم تا نیازهایشان را با ما مطرح کنند. یکی از نیازهای مطرح شده باغچه‌های مشارکتی بوده است. با همکاری شهرداری تهران، بذر و مواد اولیه در اختیار شهروندان قرار گرفته و سپس تأکید ما بر این بوده که خود مردم از این باغچه‌ها نگهداری کنند.»

برگزاری رویداد ایجاد باغچه مشارکتی در منطقه 14 تهران - دروازه تهران - هادی عیار

به گُل نشستن محله تاکسیرانی

 مریم رفعتی، مدیر آموزش‌های شهروندی معاونت امور فرهنگی و اجتماعی منطقه ۱۴ شهرداری تهران نیز در این رویداد با اشاره به بخش‌های مختلف این طرح اظهار داشت: «پروژه ارتقای فرهنگ آپارتمان‌نشینی یکی از پروژه‌های کاربردی شهرداری تهران در حوزه فرهنگ‌سازی در امور همسایگی و آپارتمان‌نشینی است. این پروژه دی ماه ۱۳۹۹ به مناطق ابلاغ شد. در منطقه ۱۴ ابتدا تلاش کردیم محل مناسبی را برای اجرای این پروژه انتخاب کنیم. شهرک‌هایی که در محله تاکسیرانی منطقه ۱۴ قرار گرفته‌اند به جهت بافت و تراکم خاص و همگنی آن به عنوان پایلوت انتخاب شدند. این پروژه در دو فاز تسهیل گری و ترویج گری اجرا می‌شود. پروژه تسهیل گری در شهرک گل‌های یک در حال اجرا است که رویداد نخست آن رویداد خانه تکانی کاغذی بود که اسفند ماه ۱۳۹۹ برگزار شد. رویداد دوم نیز که هم‌اکنون در حال برگزاری است.»

رفعتی در پایان گفت: «در فاز ترویج گری، ۳۰ درصد محله تاکسیرانی را درگیر اجرای این طرح کردیم. شهرک گل‌های ۲، برج‌های بهاران و خیابان‌های مهستان محل اجرای فاز ترویج گری طرح هستند. رویداد نخست با محوریت مشارکت و همسایگی اجرا شده و در فازهای بعدی به سراغ پایدارسازی رفتارهایی که بایستی دچار تغییر شوند خواهیم رفت.»

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ – روزنامه چندرسانه‌ای دروازه تهران

از میان خبرها: جداره‌های تازه برای محله‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.