ایستگاههای برج میلاد و امیرکبیر مترو راهاندازی شدند – دروازه تهران
- 27 آذر 1399
- دروازه تهران
- یک نظر

امیدواری به افتتاح ۱۰ ایستگاه دیگر
زهرا داستانی
مترو تهران به عنوان یکی از وسایل حمل و نقل عمومی نقش مهمی را در جابهجایی شهروندان ایفا میکند. افزایش شمار ناوگانها و ایستگاههای مترو در تهران برای سهولت استفاده شهروندان از این وسیله حمل و نقل عمومی همواره یکی از برنامههای مدیریت کلانشهر تهران بوده است. با این حال این اهداف به دلایلی از جمله کمبود بودجه ناشی از تحریمهای اقتصادی با مشکل روبهرو بوده است. با وجود این مشکلات در دوره مدیریت جدید شهری متروی تهران به ۷ خط و ۱۲۹ ایستگاه رسیده است و طبق برنامهریزیهای مدیریت شهری قرار است تا پایان سال جاری ۱۲ ایستگاه جدید به مترو تهران افزوده شود. مدیران شهری تحقق این وعده را منوط به پرداخت وجوه حاصل از اوراق مشارکت سال ۱۳۹۸ از سوی دولت عنوان کردهاند.
۱۲ ایستگاهی که در صورت تأمین بودجه به مترو تهران اضافه خواهد شد شامل ایستگاه اقدسیه واقع در خط ۳، ایستگاههای امیرکبیر، تربیت مدرس، شهرک آزمایش، مرزداران، یادگار امام (ره)، اشرفی اصفهانی، ستاری واقع در خط ۶، ایستگاههای برج میلاد واقع، محلاتی، میدان قیام، باقرخان واقع در خط ۷ هستند.
از میان این ۱۲ ایستگاهی که وعده افتتاح آنها تا پایان سال داده شده ایستگاه امیرکبیر و برج میلاد در موعد تعیین شده از سوی شهرداری افتتاح شده است. افتتاح این دو ایستگاه امروز، پنجشنبه ۲۷ آذرماه با حضور شهردار تهران، رئیس شورای شهر تهران و البته با حضور مجازی حسن روحانی، رئیس جمهور انجام شده است.
تلاش دولت برای توسعه زیرساختهای حمل و نقل عمومی در تهران
حسن روحانی، رئیس جمهوری در آیین گشایش ایستگاههای برج میلاد و امیرکبیر متروی تهران که به صورت مجازی حضور پیدا کرده بود گفت: «افتتاح این ایستگاهها در دوران کرونا کار بزرگی است. این بیماری برای همه کشور از جمله کلانشهرها مشکلات زیادی به وجود آورده است.» روحانی افزود: «مترو یک وسیله حمل و نقل خوب و عادلانه برای همه مردم است و کمکی که به هوای پاک در کلانشهرها میکند اهمیت بسیار دارد.»
او با اشاره به اهمیت حمل و نقل عمومی برای دولت، گفت: «دولت همه کمک خود را برای توسعه حمل و نقل از جمله اتوبوس و مترو انجام میدهد.» رئیس جمهوری گفت: «مصوبه اخیر برای کلانشهرها و برای خرید ۵ هزار دستگاه اتوبوس از جمله اقداماتی بود که امسال برای حمل و نقل شهری انجام گرفت.» او در پایان از تلاشهای شهرداری تهران برای اداره شهر در بحران کرونا تشکر کرد.
اتوبوسرانی با شرایط حادی روبهرو است
پیروز حناچی شهردار تهران در آیین بهره برداری از ایستگاههای امیرکبیر و برج میلاد در خطوط ۶ و ۷ متروی تهران گفت: «دو خط ۶ و ۷ از خطوط اصلی متروی تهران است و با طول حدود ۳۲ کیلومتر و برخورد با ایستگاههای تبادلی ۵ یا ۶ ایستگاه استفاده از متروی تهران را افزایش میدهد.» او ادامه داد: «هر چند که تحریم شرایط حادی را برای ما به وجود آورده ولی متروی تهران در برخی قسمتها از تحریمها به عنوان فرصت استفاده کرد و هم اکنون بخش زیادی از تجهیزات خط ٦ مترو ایرانی است که توسط همکارانم طراحی و اجرا شده است.»
حناچی ادامه داد: «شهرداران با مشکل درآمد و هزینه مواجه هستند و این تابع اقتصاد کشور و تابع مشکلات عمومی نظام مدیریت شهری است. شرایط کرونایی این وضعیت را حادتر کرده به طوری که پیش از این ما روزانه حدود ۵ میلیون سفر را مدیریت میکردیم در حالی که در حال حاضر بسیار کمتر شده مثلاً در مترو در شرایط فعلی در هفته قبل حدود ۵۲۰ هزار سفر انجام شد. در حالی که ظرفیت آن ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار سفر بوده است»
شهردار تهران گفت: «اتوبوسرانی که بخش خصوصی در آن فعال است با شرایط حادتری روبروست ما امیدواریم قولهایی که دولت داده به نتیجه برسد و بازسازی واگنهای نسل اول آغاز و به سرانجام برسد چرا که بسیار مهم است.»
انتقاد رئیس شورای شهر تهران از مصوباتی که اجرا نمیشوند
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران همچنین در حاشیه آیین گشایش دو ایستگاه امیرکبیر و برج میلاد گفت: «پاندمی کرونا نشان داد که حمل و نقل اهمیت ویژهای دارد و این رفت و آمد با حمل و نقل عمومی باعث انتشار ویروس کرونا میشود و ما در این بحران چون امکانات کافی نداشتیم صدمه زیادی خوردیم در حالی که باید در گذشته واگنها و اتوبوس را افزایش میدادیم تا در بزنگاه ضربه نخوریم.»
هاشمی درباره مصوبات دولت در مورد حمل و نقل عمومی گفت: «همه مصوبات دولت در حمل و نقل اجرایی نمیشود و اینها که امروز به نتیجه رسیده است نتیجه اتفاقات گذشته است و البته جای تشکر دارد.» او گفت: «مصوبات حمل و نقل در سیستم دولت به خوبی انجام میشود اما سیستم بوروکراتیک دولت درست عمل نمیکند و این همان موضوعی است که مقام معظم رهبری به آن اشاره دارند که میفرمایند مشکلات ما درونی هستند.» هاشمی ادامه داد: «ما مصوبات خیلی خوبی داریم برای تأمین دو هزار واگن برای کلان شهرها مصوبه داشتیم اما ۵۰ واگن که مصوبه اخیر است اجرا شد. در حالی که از مصوبه ۲ هزار واگن حتی یک واگن هم تأمین نشده است. یا از آن ۱۹ هزار اتوبوس که تصویب شده بود حتی یک اتوبوس تأمین نشد. اگر تصمیمات اخیر هم مثل مصوبات قبلی باشد چیزی گیر مردم نمیآید.»
با افتتاح این دو ایستگاه مجموع ایستگاههایی که شهرداری وعده تکمیل و افتتاح آنها را تا پایان سال داده بود به ۱۰ ایستگاه میرساند. ایستگاه امیرکبیر و برج میلاد آذرماه، ایستگاه شهید محلاتی دی ماه، ایستگاه اقدسیه، تربیت مدرس، شهرک آزمایش، مرزداران، یادگار امام (ره)، شهید اشرفی اصفهانی، شهید ستاری و میدان قیام نیز بهمن ماه و همچنین ایستگاه باقرخان اسفند ماه به بهره برداری خواهند رسید.
۲۷ آذر ۱۳۹۹ – روزنامه چندرسانهای دروازه تهران