هم زمان با محدودیتهای دو هفتهای نوبت اهدای خون و تعویض پلاک اینترنتی است – دروازه تهران
- 01 آذر 1399
- دروازه تهران
- یک نظر

کرونا و لزوم خدمات الکترونیک
محدودیتهای دو هفتهای که برای مهار ویروس کرونا در نظر گرفته شده باعث شده که تعدادی از ارگانهای خدماتی اقدام به ارائه بخشی از خدمات خود به شکل اینترنتی کنند. یکی از مراکزی که در جریان این محدودیتها با تعطیلی مواجه شدهاند مراکز نقل و انتقال خودرو است. سرهنگ علی محمدی، رییس مرکز شمارهگذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا در گفتوگو با ایسنا خبر از انجام خدمات مربوط به نقل و انتقال خودرو در شهر تهران به شکل اینترنتی داده است. این طرح بعد از اجرایی شدن در تهران قرار است در دیگر نقاط کشور نیز اجرایی شود.
در دوران کرونا چگونه خودرو خود را شماره گذاری کنیم
رییس مرکز شمارهگذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا اعلام کرده است که نقل و انتقال خودرو طی این دو هفته در تهران صرفا از طریق اینترنتی ممکن است. سرهنگ علی محمدی در این باره گفت: «متقاضیان باید نرمافزار موبایلی «پلیس من» را نصب کرده و از طریق دفاتر پلیس +۱۰ اقدام به ثبت نام کنند. در ادامه انجام فرایند نقل و انتقال در سامانه اینترنتی شماره گذاری که در نرم افزار پلیس من بارگذاری شده انجام میشود و در نهایت با تعیین وقت مراجعه به مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک میثم ظرف مدت زمان حدود ۱۵ دقیقه امور مربوطه انجام خواهد شد.» محمدی درباره دیگر شروط برای استفاده از این خدمات نیز گفت: «متقاضیان باید توجه داشته باشند که برای نقل و انتقال اینترنتی وکالتنامه قابل قبول نیست و حتما باید خریدار و فروشنده در مرکز تعویض پلاک حاضر شوند، پس افراد دارای وکالتنامه باید تا زمان بازگشایی مراکز شماره گذاری و تعویض پلاک صبر کنند. » بر اساس این اعلام برای نقل و انتقال مالکیت خودرو در این دوهفته از یک سو باید شش دانگ خودرو به نام فروشنده باشد و علاوه بر این هم فروشنده و هم خریدار باید از حساب بانکی با رمز دوم برخوردار باشند و هر دو از گوشی هوشمند استفاده کنند. به گفته علی محمدی بر اساس زمانبندی و برنامهریزی انجام شده ارائه خدمات نقل و انتقال به خودرو های سواری شخصی در این مرکز در زمانی بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و بدون پیاده شدن خریدار و فروشنده از خودرو انجام خواهد شد، اما لازم است طرفین در زمان اعلام شده در نوبت دهی اینترنتی به این مرکز مراجعه کنند.
اهدای خون در روزگار گرونا
در روزهای گذشته خبر کمبود در ذخایر خون کشور باعث شد که گروه زیادی از شهروندان با مراجعه به مراکز انتقال خود اقدام به اهدا خون کنند. همین مسئله باعث ازدحام جمعیت در مراکز انتقال خون شد. اما به دلیل رعایت فاصلههای اجتماعی این مراکز مجبور به کاهش تعداد تختها شدهاند. این مراکز هم باید به فکر کمبود خون باشند و هم نگران سلامت اهدا کنندگان خون. حالا سخنگوی سازمان انتقال خون از مردم خواسته پیش از مراجعه برای اهدای خون به سامانه نوبت دهی اینترنتی به آدرس nobatdehi.ibto.ir سری زده و با اخذ نوبت در ساعاتی که مراکز اهدای خون خلوتترند، به آنها مراجعه کنند. دکتر بشیر حاجیبیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون، به ایسنا گفت: «شیوع کرونا که ماهها است کشور را درگیر و موجب کاستن از مراجعه داوطلبین اهدای خون به مراکز شده است، شباهتی به بحران های مقطعی زلزله، سیل و یا آتش سوزیهای وسیع ندارد و از داوطلبین نوع دوست اهدای خون خواستاریم که به صورت مستمر و دست کم تا پایان فروکش این موج از شیوع کرونا با سازمان همراه باشند.» او همچنین افزوده است: «فرآورده های خون اهدایی مانند پلاکت تنها سه روز قابلیت نگهداری در کیسه های خون را دارد و اهداکنندگان گرامی خون ضروری است همواره متناسب با میزان مصرف روزانه بیمارستان ها با سازمان انتقال خون ایران همراه باشند؛ بنابراین مردم باید توجه داشته باشند که در شرایط بحرانی کرونا، اهدای خون را نه فقط برای یک روز، بلکه به عنون کاری مستمر انجام دهند تا نه با کاهش ذخایر خون مواجه شویم و نه با ازدحام زیاد در پایگاههای اهدای خون. البته سازمان انتقال خون کشور برای این موضوع چارهاندیشی کرده و سامانه نوبتدهی اینترنتی را راهاندازی کرده است.» سخنگوی سازمان انتقال خون گفته است که در طول یک ماه مردها چهار بار و زنها سه بار میتوانند خون اهدا کنند.
۱ آذر ۱۳۹۹ – روزنامه چندرسانهای دروازه تهران