معرفی پروژه‌های توسعه محله‌ای منطقه ۱۱

تازه های محله های منطقه 11-دروازه تهران-داوود-قهردار

زمانی برای بهسازی کوچه‌ها

شهرداری تهران در راستای توسعه محلات شهر دست به اجرای پروژه‌هایی در مناطق ۲۲ گانه تهران در سال ۱۳۹۹ زده است. دروازه تهران در سلسله گزارش‌هایی به این پروژه‌های محله محور پرداخته و از نحوه اجرای آن‌ها در مناطق مختلف تهران گزارش‌هایی تهیه کرده است. این بار به منطقه ۶ تهران و پروژه‌های توسعه محله‌ای این منطقه رفته‌ایم.

اجرای ۳۵ پروژه توسعه محله‌ای در منطقه ۱۱

شهرداری منطقه ۱۱ سال ۱۳۹۹ با اختصاص ۳۲ میلیارد تومان توانسته ۳۵ پروژه توسعه محله‌ای را تعریف و اجرا کند. این پروژه‌ها در راستای دستورالعمل‌های توسعه محله‌ای که از سوی شهرداری تهران ابلاغ شده به اجرا درآمده است. توسعه سرانه فضای سبز و ورزشی محلات، زیباسازی جداره‌ها و بهسازی معابر، حذف فضاهای بی‌دفاع شهری، ایجاد پاتوق‌های محلی، اصلاح هندسی معابر و توسعه مسیر دوچرخه‌سواری از جمله پروژه‌های مدنظر مدیران شهری برای این منطقه بوده است.

خانم با حجاب در کوچه های تهران - تازه های محله های منطقه 11-دروازه تهران-داوود-قهردار

رفع مشکلات ساکنان کوچه مظلومی

کوچه مظلومی در محله آگاهی سال‌ها با مشکل روبرو بود. جوی وسط این کوچه محلی برای انباشت زباله و فاضلاب شده بود و وضعیت بهداشتی اهالی را تحت تأثیر قرار داده بود. همچنین این جوی مشکلاتی برای رفت و آمد خودروها و اهالی ایجاد کرده بود. در طرح پروژه‌های توسعه محله‌ای، بازسازی نهر، آسفالت و رفع مشکلات این کوچه در دستور کار قرار گرفته بود. در این پروژه ۲۹۴ متر نهر روباز، ۲۱۴ متر نهر بتنی، ۷۱۲ متر آب روی بتنی و ۵۰ مترمربع نهر سرپوشیده اجرا شده و کوچه با ۲۰۱۲ مترمربع آسفالت، بازسازی شده است.

محمدرضا فراغتی، شهردار ناحیه ۴ منطقه ۱۱ درباره این پروژه می‌گوید: «کوچه مظلومی جزو طولانی ترین کوچه‌های این ناحیه است. به دلیل مشکلاتی که طی سال‌ها در این کوچه وجود داشت و به آن رسیدگی نشده بود، معضلاتی به وجود آمده بود. نهر سراسری این کوچه مشکلات زیست محیطی و رفت و آمدی برای اهالی به وجود آمده بود.»

او با اشاره به سکونت ۷۰۰ خانوار در این کوچه می‌گوید: «سال گذشته ۱۱۰۰ متر نهر این کوچه جمع آوری و تبدیل به کانیو زیر زمینی شد تا مشکلات اهالی برطرف شد.»

پایان بوی بد خیابان ایروانی

جوی آب خیابان ایروانی (رباط کریم) در میدان رازی و محله نفت به معضلی برای کسبه این خیابان تبدیل شده بود. در جریان پروژه‌های توسعه محله‌ای شهرداری منطقه ۱۱ این جوی آب را جمع آوری کرده و سیستم جمع آوری آب سطحی در این خیابان اجرا کرده است.

محمدرضا فراغتی، شهردار ناحیه ۴ منطقه ۱۱ درباره این پروژه می‌گوید: «خیابان شهید ایروانی (رباط کریم) نهر ضلع جنوب این خیابان سال‌ها بدون کاربری بود و مشکلات زیست محیطی برای اهالی و کسبه ایجاد کرده بود.»

او درباره جزییات این پروژه می‌گوید: «۵۷۰ متر طول خیابان ایروانی، نهر جمع آوری و تبدیل به کانیو شده است.»

تره بار تازه و پیاده راه سازی در محله راه آهن

پارکینگ مکانیزه شهرداری در محله راه آهن و در حاشیه خیابان شوش در حال مورد اقبال اهالی قرار نگرفته بود که حالا در طرح‌های تازه شهرداری دو پارکینگ مکانیزه جمع آوری و به جای آن میدان میوه و تره‌بار برای اهالی محله راه آهن ایجاد شده است.

از میان خبرها: تازه‌های محله‌های منطقه ۱۱

همچنین پیاده راه ضلع جنوبی خیابان شوش شرق با اجرای ۲۲۰ متر جدول قائم، ۳۷ متر آبرو بتنی، ۲۲۰ متر روسازی آسفالت و همچنین ۲۲۰ متر ساخت باغچه، نهر روباز و نوار بساوایی برای نابینایان بهسازی و مرمت شده است. محمدرضا فراغتی، شهردار ناحیه ۴ منطقه ۱۱ درباره این پروژه می‌گوید: «طرح تعریض خیابان شوش و خیابان وحدت سال‌هاست که باعث شده کمتر در این جداره سرمایه گذاری کنند. با پیگیری‌هایی که انجام شد، طرح تعریض خیابان شوش برداشته شد. سیاست شهرداری این بود که خیلی از املاکی که تخریب شده یا معطل مانده بودند، ساماندهی شوند.»

او درباره برنامه‌های بعدی برای این خیابان می‌گوید: «در بخشی از این خیابان برنامه ما متوجه ایجاد زیر ساخت‌های عمرانی است. پیاده راه ضلع جنوب کار شده و بزودی ضلع شمال کار خواهد شد. همچنین پس از این ارتقا سیستم روشنایی و نور هم انجام خواهد شد.»

نوسازی بوستان مهرسا برای اهالی محله منیریه

بوستان مهرسا در خیابان جهانبانی نبش خیابان بهزادی محله منیریه یکی از بوستان‌های کوچک محله منیریه است. این بوستان که سال‌ها پیش یک بنای متروکه بوده، سال‌هاست که به بوستانی برای اهالی محله تبدیل شده اما پیش از این نیازمند رسیدگی بوده است. به درخواست اهالی محله منیریه ۱۱۰ متر مربع کف پوش آسیب دیده این بوستان تعویض و همچنین ۸۰۰ مترمربع نقاشی دیواری در اطراف آن اجرا شده است. همچنین این بوستان با نصب وسائل بازی کودکان تبدیل به پاتوقی برای بچه‌های محله منیریه شده است. لاله قیاسی، شهردار ناحیه ۲ منطقه ۱۱ در این باره می‌گوید: «بوستان مهرسا در منیریه نیازمند اقدامات تکمیلی بود و مواردی از جمله احداث سرویس و محصور کردن آن در سال ۱۴۰۰ پیگیری خواهد شد.»

فرصتی برای بازی در محله قلمستان

فضای بی دفاع شهری خیابان قلمستان تبدیل به مشکلی برای اهالی این محله شده بود. این فضا که در اختیار شهرداری قرار داد، سال‌ها کاربری پارکینگ عمومی داشته اما حالا با درخواست اهالی محله و در جریان پروژه‌های توسعه محله‌ای این فضا به زمین چمن و ورزش برای اهالی محله تبدیل شده است.

لاله قیاسی، شهردار ناحیه ۲ منطقه ۱۱ درباره این پروژه می‌گوید: «زمین چمن خیابان قلمستان نبش برزگر متعلق به شهرداری بود اما سال‌ها وضعیت نامناسبی داشت و به پارکینگ شده بود. با درخواست شورا یاری محله این زمین تبدیل به زمین چمن شد. همچنین درکنار زمین چمن، زمین بازی بسکتبال ایجاد شده و قرار است در فاز دوم، انتهای زمین مسطح و به صورت کامل یک مجموعه ورزشی تفریحی ایجاد شود.»

رونق فروزش با مرمت هویت تاریخی محله

مسجد مشیر السلطنه در محله فروزش یکی از مساجد تاریخی و ارزشمند شهر تهران در منطقه ۱۱ تهران قرار گرفته است. این مسجد تاریخی با ساعت ارزشمندی که بر فراز آن نصب است، شناخته می‌شود. مسجد مشیرالسلطنه در سال ۱۳۲۱ هجری قمری توسط مشیرالسلطنه، در خیابان مولوی- کوچه تشکری موحد ساخته شد که وزیر خزانه مظفرالدین شاه قاجار و بعداً نخست وزیر دوره محمدعلی شاه قاجار بود و نام او در زیر ساعت مسجد حک شده است. مرمت جداره و ساعت تاریخی این مسجد در قالب طرح‌های توسعه محله‌ای در حال انجام است.

پیرزن رهگذر - تازه های محله های منطقه 11-دروازه تهران-داوود-قهردار

لاله قیاسی، شهردار ناحیه ۲ منطقه ۱۱ درباره این پروژه می‌گوید: «بزودی صدای دومین ساعت شهری تهران در محله فروزش شنیده می‌شود. در مرمت این مسجد ۱۰۰ متر مربع نمای آجر قزاقی بازسازی شده است. همچنین کابل کشی جداره و ناودان سازی مسجد مرمت شده‌اند.»

کار مرمت ساعت ارزشمند و برج ساعت مسجد تاریخی مشیرالسلطنه همچنان ادامه دارد. همچنین در پروژه‌های توسعه محله‌ای در منطقه ۱۱ شهرداری تهران، سقاخانه تاریخی عزیز محمد در محله فروزش در حال مرمت است. سقاخانه عزیز محمد که همواره با نور سبز، روشن است توسط حاج عباسعلی، فرزند مرحوم عزیزمحمد در سال ۱۲۵۶ شمسی ساخته شد و در دوران قاجار یکی از منابع تأمین مهم آب مردم بوده است. این سقاخانه در اختیار اوقاف قرار دارد و سال‌هاست به وضعیت آن رسیدگی نشده است. در طرح مرمت این سقاخانه قرار است که جداره آن مرمت و بهسازی شود.

سنگفرش تا موزه ولیعصر

کوچه کریمی طینت در محله منیریه با خانه تاریخی مینایی شناخته می‌شود. این خانه تاریخی توسط شهرداری تهران خریداری شده و در حال حاضر به عنوان موزه خیابان ولیعصر فعالیت می‌کند. در طرح‌های توسعه محله‌ای در شهرداری منطقه ۱۱ بهسازی و سنگفرش کوچه کریمی طینت در دستور کار قرار گرفته است.

در این پروژه ۴۵۰ مترمربع سنگفرش گرانیتی انجام شده تا این کوچه تاریخی حال و هوای متفاوتی پیدا کند.

جداره مهمانسرای دانشکده افسری نونوار شد

ساختمان مهمانسرای دانشکده افسری در محله حر، یکی از بناهای تاریخی واجد ارزش این محله به شمار می‌رود. جداره این بنای تاریخی با هماهنگی دانشکده افسری توسط شهرداری منطقه ۱۱ مرمت شده تا جلوه تاریخی این بنا حفظ شود. در این پروژه ۲۰ عدد چراغ دفنی برای نورپردازی شبانه بنا استفاده شده است. همچنین ۷۰ متر لوله گذاری و کابل کشی در جداره این بنا انجام شده و ۲۶۰ متر مربع در و پنجره‌های چوبی آن مرمت شده است. با این پروژه، ساختمان دانشکده افسری جلوه تاریخی خود را بازیافته است.

۲۷ خرداد ۱۴۰۰ – روزنامه چندرسانه‌ای دروازه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.