معرفی پروژههای توسعه محلهای منطقه ۱۵
- 06 خرداد 1400
- دروازه تهران
- یک نظر

تعویض و ترمیم ۱۱ زمین ورزشی
شهرداری تهران در راستای توسعه محلات شهر دست به اجرای پروژههایی در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران در سال ۱۳۹۹ زده است. دروازه تهران در سلسله گزارشهایی به این پروژههای محله محور پرداخته و از نحوه اجرای آنها در مناطق مختلف تهران گزارشهایی تهیه کرده است. این بار به منطقه ۱۵ تهران رفتهایم تا نگاهی به پروژههای توسعه محلهای این منطقه داشته باشیم.
اجرای ۱۱۵ پروژه توسعه محلهای در منطقه ۱۵
شهرداری منطقه ۱۵ سال ۱۳۹۹ با اختصاص ۵۳ میلیارد و ۷۸۴ میلیون تومان توانسته ۶۱ پروژه توسعه محلهای را تعریف و اجرا کند. این پروژهها در راستای دستورالعملهای توسعه محلهای که از سوی شهرداری تهران ابلاغ شده به اجرا درآمده است. توسعه سرانه فضای سبز و ورزشی محلات، زیباسازی جدارهها و بهسازی معابر، حذف فضاهای بیدفاع شهری، ایجاد پاتوقهای محلی، اصلاح هندسی معابر و توسعه مسیر دوچرخهسواری از جمله پروژههای مدنظر مدیران شهری برای این منطقه بوده است.
توسعه و تجهیز اماکن ورزشی محله ابوذر
توسعه و اماکن ورزشی از جمله اقدامات شهرداری منطقه در سال ۱۳۹۹ بوده که به درخواست شهروندان تعریف و اجرا شده است. به گفته نیما دارین، جانشین معاون اجتماعی منطقه ۱۵، تعویض و ترمیم ۱۱ زمین چمن ورزشی در دستور کار شهرداری منطقه در سال ۱۳۹۹ قرار گرفته است. نزدیک به ۸ هزار متر چمن مصنوعی در هفت زمین چمن تا پایان سال ۹۹ تعویض شده و کار ترمیم چهار زمین ورزشی دیگر همچنان ادامه دارد که تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۰ به اتمام میرسد. نزدیک به ۱۲ هزار متر چمن مصنوعی در این چهار زمین ورزشی تعویض خواهد شد.
از جمله زمینهای ورزشی که شهرداری توسعه و ترمیم آن زده، زمین ورزشی بوستان گلگشت در محله ابوذر است. جانشین معاون اجتماعی منطقه ۱۵ میگوید: «از آنجایی که این زمین در دل محله واقع شده و مورد استفاده تیمهای ورزشی محله قرار میگیرد، درخواستهای زیادی از سوی اهالی داشتیم که هرچه سریعتر چمن مصنوعی این زمین تعویض شود.» شهرداری حالا چمن مصنوعی این زمین را تعویض کرده و برای ماندگاری بیشتر چمن دست به زیرسازی این زمین ورزشی زده و کار فنسکشی و افزایش روشنایی این زمین را به اتمام رسانده است.
حوضچه کانال خیابان شهرزاد محصور شد
ساخت حصار دور حوضچه رسوبگیر شبکه آب و فاضلاب خیابان شهرزاد از دیگر اقدامات شهرداری بوده است. سید مهدی حسینی، مسئول دفتر فنی حوزه امور شهری منطقه ۱۵ میگوید: «کانال شهرزاد به طول تقریبی ۶ کیلومتر از مرز منطقه ۱۵ و ۱۲ در تقاطع خیابان شوش و شهرزاد آغاز میشود و بعد از گذر از این حوضچه به موازات اتوبان بعثت تا روبهروی شهرک شاهد امتداد مییابد. پس از آن، عرض بزرگراه بعثت و آزادگان را رد میکند و در نهایت به کانال سرخه حصار که یکی از شبکههای جمعآوری آبهای سطحی تهران است، میرسد.»
اولین حوضچه رسوبگیر بر سر راه شبکه آب و فاضلاب خیابان شهرزاد در خیابان بروجردی و تقاطع خیابان رستگاری مقدم واقع شده است. این حوضچه هر شب به طور مکانیزه لایروبی میشود اما با این وجود، محصور نبودن آن مشکلات متعددی را برای اهالی به وجود آورده بود. به گفته مسئول دفتر فنی حوزه امور شهری منطقه ۱۵، پیش از این ارتفاع دیوارهای این حوضچه به طول یک متر میرسید و روی حوضچه نیز دریچهای متحرک قرار داشت که در طول سالیان گذشته به دلیل فرسودگی کارایی خود را از دست داده بود. حسینی میگوید: «به دلیل انباشت پلاستیک و ظروف یکبار مصرف در این حوضچه، زبالهگردها را در اطراف این حوضچه جمع میشدند و امکان سقوط آنها به داخل حوضچه وجود داشت. به همین خاطر به درخواست شهروندان حصاری دور این حوضچه کشیده شد تا علاوه بر افزایش امنیت، چهره محله نیز زیباتر شده باشد.»
رنگ بر چهره کوچههای قدیمی منطقه
رنگآمیزی کوچه اقبالیان و شیری در محله مظاهری از دیگر اقدامات شهرداری منطقه ۱۵ بوده است. نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع از جدارههای این کوچهها رنگآمیزی شده و حدود ۱۵۰ متر مربع از آنها سیمانکاری و زیرسازی شده است.
از میان خبرها: همراهی زنان و کودکان در زیباسازی محله مظاهری در منطقه ۱۵
شهرداری کار رنگآمیزی جدارههای شهر را در محلههای ولیعصر و طیب دنبال کرده و کوچههایی که در بافت فرسوده این محلات قرار داشتند جدارهسازی و رنگآمیزی شدهاند
بهزیستی صاحب دیوارهای امن شد
شهرداری در ضلع شمالی پارک ولیعصر، در محله بیسیم دست به جدارهسازی بخشی از دیوار بهزیستی زده است. این مرکز محل نگهداری کودکان بدسرپرست و بیسرپرست بالای ۶ سال است. سید مهدی حسینی، مسئول دفتر فنی حوزه امور شهری منطقه ۱۵ در اینباره میگوید: «پیش از این حفاظی فلزی پارک ولیعصر و بهزیستی را از یکدیگر جدا میکرد. این دیوارها به دلیل فرسودگی و سرقت همواره در حال مرمت و بازسازی از طرف شهرداری و بهزیستی بودند. گاهی بخشهایی از این حفاظ فلزی مورد سرقت قرار میگرفت و سبب ورود افراد غیر مجاز به داخل بهزیستی و کاهش امنیت کودکان میشد. این حفاظ فلزی در سال ۱۳۹۹ به درخواست اهالی محله و متولیان بهزیستی جمعآوری و دیواری با بلوک سیمانی و نمای آجری به جای آن احداث شد.»
به گفته او، این دیوار ۱۰۲ متر طول دارد و از جلوی در ورودی پارک تا کنار زمین بازی پارک کشیده شده است.
تجهیز بوستانهای محله
از دیگر اقدامات مدیریت شهری در منطقه ۱۵ تجهیز بوستانهای محلات به فضاهای ورزشی، بازی کودکان و مبلمان شهری بوده است. به گفته مسئول دفتر فنی حوزه امور شهری این منطقه، در قالب پروژههای توسعه محلهای نزدیک به ۱۵۰۰ متر از کفپوش زمینهای بازی کودکان تعویض و چهار بوستان منطقه به چهار ست ورزشی و بازی کودکان تجهیز شده است. حسینی میگوید: «در مجموع بیش از ۱۶۰ دستگاه نیمکت و سطل زباله در بوستانهای منطقه کار شده و به همین ترتیب بیش از ۱۱۰ دستگاه پایه روشنایی ۶ متری نیز در بوستانهای محلات منطقه نصب شده است.»
بوستان فجر در محله افسریه جنوبی از جمله بوستانهایی به حساب میآید که شهرداری دست به بهسازی آن زده است. در منطقه ۱۵ افسریه از جمله محلاتی ست که تراکم جمعیتی بالایی دارد. به گفته مسئول دفتر فنی حوزه امور شهری منطقه، از آنجایی که در این محله زمین مناسب که قابلیت تبدیل شدن به پارک داشته باشد وجود ندارد، شهرداری تجهیز و مناسبسازی پارک فجر را در دستور کار خود قرار داد. با تجهیز این پارک به ست ورزشی، زمین بازی کودکان و مبلمان شهری فضای پارک را برای اهالی مناسبتر شده است. همچنین زمین ورزشی پارک را نیز مورد بهسازی و ترمیم قرار گرفته.
همچنین در بوستان کوهسار در محله رضویه کانکس دوچرخهای احداث و به ۳۰ دوچرخه تجهیز شده تا دوچرخهسواران از مسیر دوچرخهسواری احداث شده در بوستان استفاده کنند.
توسعه باغ حواس کودکان نابینا
باغچه حواس از سال ۱۳۹۷ در محله افسریه شمالی در جهت ارتقای تواناییهای کودکان کم بینا و نابینا آغاز به کار کرده است. در این مرکز بیش از ۱۵ مربی و داوطلب در طول هفته مشغول خدمترسانی به کودکان هستند. این خدمات شامل موضوعات آموزشی، حمایتی، درمانی، است. شهرداری در سال ۱۳۹۹ توسعه و بازسازی ساختمان این مرکز را به عنوان یکی از پروژههای توسعه محلهای در دستور کار خود قرار داد. یک سالن اجتماعات، دو کلاس آموزشی به این مرکز اضافه و تجهیزات روشنایی و سیستم سرمایش و گرمایشی آن تأمین شد.
۶ خرداد ۱۴۰۰ – روزنامه چندرسانهای دروازه تهران