معرفی پروژه‌های توسعه محله‌ای منطقه ۳

معرفی پروژه‌های توسعه محله‌ای منطقه 3 - دروازه تهران

پله‌های رنگارنگ محله زرگنده

شهرداری تهران در راستای توسعه محلات شهر دست به اجرای پروژه‌هایی در مناطق ۲۲ گانه تهران در سال ۱۳۹۹ زده است. دروازه تهران در سلسله گزارش‌هایی به این پروژه‌های محله محور پرداخته و از نحوه اجرای آن‌ها در مناطق مختلف تهران گزارش‌هایی تهیه کرده است. این بار به منطقه سه تهران رفته و پروژه‌های توسعه محله‌ای این منطقه را مرور کرده‌ایم.

اجرای ۴۸ پروژه توسعه محله‌ای در منطقه سه

شهرداری منطقه سه، سال ۱۳۹۹ با اختصاص ۳۶ میلیارد و ۴۶۰ میلیون تومان توانسته ۴۸ پروژه توسعه محله‌ای را تعریف و اجرا کند. این پروژه‌ها در راستای دستورالعمل‌های توسعه محله‌ای که از سوی شهرداری تهران ابلاغ شده به اجرا درآمده است. توسعه سرانه فضای سبز و ورزشی محلات، زیباسازی جداره‌ها و بهسازی معابر، حذف فضاهای بی‌دفاع شهری، ایجاد پاتوق‌های محلی، اصلاح هندسی معابر و توسعه مسیر دوچرخه‌سواری از جمله پروژه‌های محله‌ای برای این منطقه بوده است.

رهگذر خانم جوان در تهران - تازه‌های محله‌های منطقه 3 - دروازه تهران - نازنین کاظمی نوا

اقدامات اصلاحی پارک‌ها برای استفاده معلولان

بوستان محصل در محله دروس با نصب رمپ، وسایل بازی کودکان و وسایل ورزشی برای توانیابان مناسب‌سازی شده. همچنین مبلمان شهری و آبخوری ویژه معلولین نیز در این بوستان نصب و نوار بساوایی در معابر پارک احداث شده است.

سحر کیانی، ناظر توسعه منطقه ۳ شهرداری تهران با بیان اینکه انتخاب بوستان‌های منطقه برای عملیات اصلاحی و مناسب‌سازی بر اساس نظر نهایی گروه‌ کارشناسی صورت گرفته، می‌گوید: «از آنجایی که همه بوستان‌ها قابلیت مناسب‌سازی برای معلولان و توانیابان را ندارند بنابراین پارک‌هایی که مورد تائید تیم کمیته کارشناسی قرار گیرد، در برنامه بازسازی و مناسب‌سازی معلولین گنجانده می‌شود.» او ادامه می‌دهد: «اکثر پارک‌هایی که برای مناسب‌سازی معلولان و توانیابان انتخاب شده‌اند، پارک‌هایی هستند که در سال‌های گذشته ساخته شده‌ و حالا اقدامات اصلاحی روی آن‌ها انجام می‌شود.»

توسعه فضای ورزشی محله زرگنده

ساخت سوله ورزشی صدر در محله زرگنده و در مجاورت اتوبان صدر از دیگر اقدامات شهرداری تهران در منطقه سه بوده است. محمدعلی طالبی، مدیر ابنیه فنی و عمرانی شهرداری منطقه سه می‌گوید: «سوله ورزشی صدر در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۱۰۰ متر مربع ساخته شده است. محل ساخت این سوله ورزشی پیشتر محل دپوی نهال‌های فضای سبز منطقه بوده است. مالکیت این فضا در اختیار شهرداری است و این سازمان برای بهینه‌سازی و بالا بردن سرانه ورزشی منطقه دست به تغییر کاربری این زمین زده است.» او می‌گوید: «ساخت سوله ورزشی یکی از خواسته‌های اهالی محله صدر در سال ۱۳۹۹ بود که شهرداری پس از نیازسنجی و تصویب آن دست به کار احداث آن شد. پیش‌بینی می‌شود به دلیل سرانه پایین ورزشی در محله زرگنده این سوله ورزشی با استقبال اهالی محله مواجه شود.»

از میان خبرها: تازه‌های محله‌های منطقه ۳

بهنام مصداقی، مسئول اجرایی سوله ورزشی صدر نیز در این باره می‌گوید: «سوله ورزشی صدر تقریباً ۴۵۰ متر مربع مساحت دارد و قرار است یک ساختمان اداری شامل رختکن، سرویس بهداشتی و اتاق مدیریت و نگهبانی در مجاورت آن احداث شود.» به گفته او، ظرف کمتر از یک ماه و نیم کل اسکلت این سوله به اتمام رسیده و در صورت تخصیص اعتباری تا چند ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

شهرداری همچنین در کنار این سوله ورزشی، مخزن بتنی هزار متر مکعبی نیز در نظر گرفته است. به گفته ‌محمدعلی طالبی، مدیر ابنیه فنی و عمرانی شهرداری منطقه سه، این مخزن برای تأمین آب فضای سبز منطقه احداث شده است.

پله‌های رنگارنگ خیابان عطاری‌مقدم

بهسازی کوچه‌های محله زرگنده از دیگر اقدامات مدیریت شهری در این محله بوده است. شهرزاد محسن‌زاده، معاون زیباسازی شهرداری منطقه سه می‌گوید: «بهسازی کوچه‌های قدیمی خیابان عطاری‌مقدم در پروژه‌های توسعه محلی با هدف بازسازی بافت قدیمی محله زرگنده انجام شده است.» به گفته او، کوچه‌ قنات اولین کوچه از این خیابان است که به دلیل قرارگرفتن خانه کدخدای محل برای بهسازی انتخاب شده و قرار است ۲۰۰ متر از پله‌های این کوچه رنگ‌آمیزی شود.

همچنین کار سیمان‌کاری، رنگ‌زمینه‌ای پله‌ها و جداره‌سازی دیوارها در کوچه‌های نرگس، امیدوار و قربانی در خیابان عطاری‌مقدم دنبال شده است. ۸۰ متر از جداره‌های کوچه درگاه سیمان‌کاری شده و قرار است جدار‌ه‌ها و پله‌های این کوچه رنگ‌آمیزی شود.

سیمان‌کاری جداره‌های حمام قدیمی سعدی در خیابان عطاری‌مقدم نیز به اتمام رسیده و ۱۱۰ متر از جداره‌های این حمام قدیمی رنگ‌آمیزی خواهد شد.

مناسب‌سازی زمین ورزشی برای اهالی ده ونک

از دیگر اقدامات شهرداری در منطقه سه آسفالت زمین ورزشی زورخانه ده ونک بوده است. آسفالت زمین ورزشی زورخانه ده ونک به درخواست شورایاری محله انجام و محوطه داخلی زورخانه توسط خدمات شهری فنس کشی شده است. این زمین پیشتر خاکی بوده و استقبال زیاد اهالی محله ونک از این زمین سبب شده تا شورایاران بهسازی آن را در اولویت پروژه‌های توسعه محله‌ای قرار دهند.

آموزش ترافیک به کودکان در کنار کتابخوانی

پارک آموزش ترافیک در مساحت تقریبی ۳ هزار متر مربع در مجاورت باغ کتاب احداث شده است. مهدی رئوفی، مسئول اداره فنی مهندسی معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری منطقه سه می‌گوید: «کار ساخت پارک آموزش ترافیک شهرداری منطقه ۳ از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و بهار ۱۴۰۰ به بهره‌برداری رسید. این پارک در زمینی به مساحت تقریبی ۳ هزار متر مربع در مجاورت باغ کتاب تهران احداث شد. از محاسن این همجواری بهره‌مندی کودکان از مزایای فرهنگی مجموعه باغ کتاب است.»

تازه‌های محله‌های منطقه 3 - دروازه تهران - نازنین کاظمی نوا

به گفته او، برای ساخت پارک آموزش ترافیک ۱۲۰۰ متر مکعب عملیات خاکبرداری و ۶۰۰ متر مکعب تسطیح و قلوه‌ریزی انجام شده است. همچنین ۳ هزار متر مربع زیرسازی در این پارک صورت گرفته است. تابلوها، علائم راهنمایی و رانندگی، پل عابر پیاده و عرض معابر همه در مقیاس کوچک و یک سوم ابعاد واقعی برای استفاده خردسالان و نونهالان در این پارک نصب شده است. مسئول اداره فنی مهندسی معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری منطقه سه می‌گوید: «۴۰۰ متر طول معبر در این پارک احداث شده و ۲۰۰ متر طول مسیر دوچرخه‌سواری در آن به بهره‌برداری رسیده است.»

حل گره ترافیکی با اصلاح هندسی معابر

از دیگر اقدامات شهرداری در سال ۹۹ پروژه اصلاح هندسی تقاطع خیابان‌های سئول و رشید یاسِمی بوده است. به گفته مهدی رئوفی، مسئول اداره فنی مهندسی معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری منطقه سه، در این پروژه دسترسی مستقیم از خیابان رشید یاسمی مسیر شرق به غرب به خیابان ۱۲ متری اول مسدود شده و بار ترافیکی با هدایت به معبر سئول شمال و با استفاده از واگرد جنوب به جنوبِ زیر پل مجدد به خیابان سئول هدایت و از آن طریق به خیابان شیخ بهایی منتقل می‌شود.

رئوفی می‌گوید: «پیش از اصلاح هندسی این معبر ۵۰۰ خودرو در ساعت از سه مسیر به تقاطعی سئول-رشید یاسمی افزوده می‌شد. همین موضوع منجر به ایجاد گره ترافیکی در منطقه می‌شد که بار ترافیکی آن به معابر اطراف و شبکه‌های محلی پس می‌زد و تردد ساکنان و اهالی را با مشکل مواجه می‌کرد. این اصلاح هندسی سبب شد که یکی از ورودی‌های اصلی به تقاطع حذف شود و با هدایت به یک مسیر فرعی یک سوم از کل بار ترافیکی کاهش یابد.»

به گفته او، شهرداری با اجرای رفیوژ میانی و جداول جداکننده دسترسی‌هایی عبور و مرور خودروها را در تقاطع محدود و برخی دیگر از دسترسی‌ها را کانالیزه‌ کرده‌ است. این طرح برای مدتی به صورت آزمایشی در این تقاطع به اجرا درآمد و بعد از بازخورد مثبت آن از سوی اهالی و پلیس، با هماهنگی و اخذ تاییده از سازمان حمل و نقل و ترافیک این پروژه تثبیت شد و به بهره‌برداری رسید.

مسئول اداره فنی مهندسی معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری منطقه سه از پیگیری مراحل ثبت مصوبات و اخذ تاییده‌های فاز دوم این طرح خبر می‌دهد و می‌افزاید: «اصلاح هندسی میدان پیروزان در فاز دوم این پروژه اجرا خواهد شد.» به گفته او، در طرح اصلاح هندسی میدان پیروزان، خودروهایی که به واسطه اصلاح هندسی تقاطع سئول رشید یاسمی به سمت شمال هدایت می‌شوند، دوباره به خیابان سئول منتقل نمی‌شوند و از همان جا وارد میدان پیروزان و در ادامه وارد محور شیخ بهایی خواهند شد. این کار به حل معضل ترافیک و روان‌سازی تردد در مجموعه شبکه معابر شیخ بهایی، سئول، رشید یاسمی، ۱۲ متری اول و دوم کمک خواهد کرد. اصلاح هندسی میدان پیروازن تا اواخر ۱۴۰۰ به اتمام خواهد رسید.

۳۱ خرداد ۱۴۰۰ – روزنامه چندرسانه‌ای دروازه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.