معرفی پروژه‌های توسعه محله‌ای منطقه ۴

معرفی پروژه‌های توسعه محله‌ای منطقه 4 - دروازه تهران

گسترش مسیرهای دوچرخه در شرق پایتخت

شهرداری تهران در راستای توسعه محلات شهر دست به اجرای پروژه‌هایی در مناطق ۲۲ گانه تهران در سال ۱۳۹۹ زده است. دروازه تهران در سلسله گزارش‌هایی به این پروژه‌های محله محور پرداخته و از نحوه اجرای آن‌ها در مناطق مختلف تهران گزارش‌هایی تهیه کرده است. این بار به منطقه ۴ تهران و پروژه‌های توسعه محله‌ای این منطقه رفته‌ایم.

اجرای ۲۹ پروژه توسعه محله‌ای در منطقه ۴

شهرداری منطقه ۴ سال ۱۳۹۹ با اختصاص ۲۵ میلیارد تومان توانسته ۲۹ پروژه توسعه محله‌ای را تعریف و اجرا کند. این پروژه‌ها در راستای دستورالعمل‌های توسعه محله‌ای که از سوی شهرداری تهران ابلاغ شده به اجرا درآمده است. توسعه سرانه فضای سبز و ورزشی محلات، زیباسازی جداره‌ها و بهسازی معابر، حذف فضاهای بی‌دفاع شهری، ایجاد پاتوق‌های محلی، اصلاح هندسی معابر و توسعه مسیر دوچرخه‌سواری از جمله پروژه‌های مدنظر مدیران شهری برای این منطقه بوده است.

سرای محله گلشن - تازه های منطقه ۴ - دروازه تهران - نازنین کاظمی نوا

سرای محله‌ برای محله گلشن

ساختمان مرکز خدمات اجتماعی شهرداری منطقه ۴ تبدیل به سرای محله گلشن شده. این ساختمان با بازسازی حالا به عنوان سرای محلی با امکاناتی مانند کتابخانه، دفتر توسعه محله و پایگاه بهداشت فعال شده و مورد استفاده اهالی محله قرار گرفته است. مدیر این سرای محله به دروازه تهران می‌گوید: «در سال ۹۹ این ساختمان مرکز خدمات اجتماعی منطقه ۴ بود. دستور شهردار و درخواستی که از شورای محله بود این همدلی ایجاد شد که بنا تبدیل به سرای محله شود.»

مدیر سرای محله درباره امکانات این سرای محله برای اهالی می‌گوید: «کتابخانه، دفتر توسعه محله، پایگاه بهداشت و مرکزی برای استقرار استارت آپ‌ها از جمله امکانات این سرای محله در محله گلشن است. همچنین در پایگاه بهداشت ما مرکزی برای تست کرونا دایر شده و به اهالی محل خدمت رسانی می‌کند.»

ساختمان که قبلاً وضعیت مناسبی نداشته حالا در طرح توسعه محلی در منطقه ۴ تهران به یک سرای محله تبدیل شده است. سرای محله گلشن حالا با امکانات مختلفش به اهالی محله گلشن خدمت‌رسانی می‌کند.

پاتوقی زیر پل استخر

شهرداری در محله مجید آباد و زیر پل بزرگراه شهید زین الدین در تقاطع با خیابان استخر، پاتوقی محله‌ای ایجاد کرده است. این فضای بی دفاع شهری پیش از این باعث مشکلاتی برای اهالی شده بود اما حالا به پاتوقی محلی تبدیل شده. پاتوق محلی زیر پل استخر برای استفاده کم توانان و ناتوانان نیز مناسب سازی شده است. ویکتور ابراهیمی، رئیس اداره پایش و ارزیابی عملکرد شهرداری منطقه ۴ درباره این پروژه می‌گوید: «محل زیر پل استخر پیش از این جایی برای پارک ماشین‌های سنگین، صافکاری و نقاشی و تجمع معتادان متجاهر بوده است. این بخش در تصرف غیر بود و با پیگیری که انجام شد، تصرفات رفع شد. در این پروژه تلاش کردیم سرای تفریحی و ورزشی با استفاده از این فضا بالا برود. اینجا فضای مرده‌ شهری بود و حالا تبدیل به فضای زنده‌ای برای استفاده و وقت‌گذرانی اهالی و کسبه شده است.»

پل استخر - تازه های منطقه ۴ - دروازه تهران - نازنین کاظمی نوا

محورسازی و پیاده راه سازی برای اهالی محلات مختلف

۸۰۰ متر طول خیابان شهید درختی در محله جوادیه با اجرای کفپوش و جدول‌گذاری پیاده روسازی شده. این مسیر با بهبود و ساماندهی پیاده و بهسازی منظر شهری برای کم توانان نیز مناسب سازی شده است. ویکتور ابراهیمی، رئیس اداره پایش و ارزیابی عملکرد شهرداری منطقه ۴ درباره این محور می‌گوید: «این محور نیازمند بازسازی برای عابرپیاده بود و جدول‌گذاری و کف پوش آن مناسب نبود. این محور را برای عابر به ویژه برای رهگذران کم توان و ناتوان مناسب سازی شده است. همچنین کانال کشی نیز انجام شده تا آب‌های سطحی آن به شبکه آب‌های سطحی متصل شود.»

همچنین طول هزار متری محور خیابان‌های وارباز و نقاشیان با اجرای کفپوش و جدول گذاری پیادراه سازی شده. این مسیر نیز با اصلاح پیاده رو و هدایت آب‌های سطحی برای کم توانان مناسب سازی شده است. ویکتور ابراهیمی، رییس اداره پایش و ارزیابی عملکرد شهرداری منطقه ۴ درباره این محور می‌گوید: «این محور به درخواست شهروندان بهسازی شده است. ده سال بود که به این محور دست زده نشده بود و نیازمند رسیدگی بود. با توجه به بودجه پروژه‌های کوچک مقیاس بازسازی و مرمت این محور را در دستور کار قرار دادیم.»

ساخت سرویس‌های بهداشتی در محلات

با توجه به نیازسنجی و تردد زیاد شهروندان در محدوده بوستان شیوا در محله تهرانپارس شرقی، طرح ساخت سرویس بهداشتی در این بوستان صورت گرفته است. در این طرح ۶ چشمه سرویس بهداشتی ساخته و به بهره برداری رسیده است.

از میان خبرها: اینفوگرافی توسعه محله‌ای منطقه ۴

ویکتور ابراهیمی، رییس اداره پایش و ارزیابی عملکرد شهرداری منطقه ۴ در این باره می‌گوید: «۱۸ سرویس بهداشتی اجرا شده در منطقه اجرا شده است. ۲۴ سرویس بهداشتی نیز در دست اجراست و به‌زودی تحویل شهروندان داده خواهد شد.»

مسیر دوچرخه و زمین چمن نظامی

در خیابان شهید نظامی زمین چمن مصنوعی به منظور افزایش سرانه ورزشی محله و تشویق آن‌ها به انجام ورزش به بهره‌برداری رسیده است. این زمین چمن در ۸۵۰ مترمربع با اجرای چمن مصنوعی و ایجاد روشنایی و رختکن در اختیار اهالی محله قرار گرفته است. همچنین در ۴۰۰ متر طول خیابان شهید نظامی مسیر دوچرخه احداث شده است. این مسیر با جدولگذاری احداث و به روشنایی و علائم ترافیکی مجهز شده است. ویکتور ابراهیمی، رییس اداره پایش و ارزیابی عملکرد شهرداری منطقه ۴ می‌گوید: «زمین چمن نظامی با همکاری مردم و درخواست اهالی مرمت و برای محله آماده سازی شد. به بهره بردار این زمین نیز کمک‌هایی به دلیل شرایط کرونایی خواهد شد. همچنین با استفاده از ظرفیت خیابان نظامی در محله شمس آباد و مجیدیه مسیر دوچرخه‌ای در این محور ساخته شده و اکنون مورد استفاده اهالی است.»

۲۶ تیر ۱۴۰۰ – روزنامه چندرسانه‌ای دروازه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.