معرفی پروژههای توسعه محلهای منطقه ۶
- 13 خرداد 1400
- دروازه تهران
- یک نظر

فرصت معاشرت در میدان فرهنگ
شهرداری تهران در راستای توسعه محلات شهر دست به اجرای پروژههایی در مناطق ۲۲ گانه تهران در سال ۱۳۹۹ زده است. دروازه تهران در سلسله گزارشهایی به این پروژههای محله محور پرداخته و از نحوه اجرای آنها در مناطق مختلف تهران گزارشهایی تهیه کرده است. این بار به منطقه ۶ تهران و پروژههای توسعه محلهای این منطقه رفتهایم.
اجرای ۴۵ پروژه توسعه محلهای در منطقه ۶
شهرداری منطقه ۶ سال ۱۳۹۹ با اختصاص ۴۳ میلیارد تومان توانسته ۴۵ پروژه توسعه محلهای را تعریف و اجرا کند. این پروژهها در راستای دستورالعملهای توسعه محلهای که از سوی شهرداری تهران ابلاغ شده به اجرا درآمده است. توسعه سرانه فضای سبز و ورزشی محلات، زیباسازی جدارهها و بهسازی معابر، حذف فضاهای بیدفاع شهری، ایجاد پاتوقهای محلی، اصلاح هندسی معابر و توسعه مسیر دوچرخهسواری از جمله پروژههای مدنظر مدیران شهری برای این منطقه بوده است.
سولهای برای بحران و نوآوری
پس از سه سال کار ساخت سوله مدیریت بحران والفجر هم با ۱۳۲۶ متر وسعت به پایان رسیده است. این پایگاه مدیریت بحران یکی از پایگاههایی است که در هر ناحیه از مناطق شهرداری تهران باید احداث شود. با این وجود پایگاه مدیرت بحران والفجر قرار است خدمات متفاوتی نیز در زمینه مدیریت بحران ارائه دهد.
مهدی خسروانی، دبیر ستاد مدیریت بحران منطقه ۶ شهرداری تهران درباره این سوله مدیریت بحران به دروازه تهران میگوید: «تجهیزات لازم برای این سوله به طور کامل محیا شده و آماده افتتاح این سوله هستیم. با توجه به وضعیت کرونایی، بخشی از سوله را به بنیاد برکت اختصاص دادیم که در زمینه مرحله سوم کارآزمایی واکسن کرونا فعال هستند.»
این سوله مدیریت بحران قرار است با همکاری شرکتهای دانش بنیان در زمینه ساخت تجهیزات ویژه ساختمانی برای مواقع بحران و آموزش شهروندان فعالیت کند. در حال حاضر این سوله با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام برای کارآزمایی واکسن ایرانی کویید ۱۹ مورد استفاده قرار میگیرد. دبیر ستاد مدیریت بحران منطقه ۶ شهرداری تهران درباره دیگر فعالیتهای این پایگاه میگوید: «این پایگاه، اولین مرکز تخصصی محصولات دانش بنیان در زمینه مدیریت بحران است. ظرف سه سال گذشته این پروژه تکمیل شد و بر اساس ابلاغ شورای شهر و سازمان مدیریت بحران باید در هر ناحیه شهرداری یک پایگاه مدیریت بحران احداث شود. این پایگاه ظرفیتی برای محله والفجر ایجاد کرده و فضایی در اختیار گروههای داوطلب مردمی قرار میگیرد تا از آموزشهای تخصصی مدیریت بحران استفاده کنند.»
خسروانی با اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان برای طراحی و ساخت محصولات مرتبط با مدیریت بحران میگوید: «گروههای دانش بنیان در بخش دیگر این پایگاه فعال هستند تا محصولاتی را برای وضعیتهای بحرانی به ویژه برای کارهای عمران طراحی کرده و بسازند. این محصولات میتواند در زمینه ارتقا ایمنی ساختمانها و به طور کلی ارتقا ایمنی شهر تهران کمک کنند. به طور مثال با توجه به نزدیکی به سایت انرژی اتمی امیرآباد، شرکت دانش بنیانی دستگاه سنجش مواد رادیو اکتیو طراحی کرده، میتواند میزان تشعشعات را به اعلام کند که میتوانیم پیش هشدارهای لازم را به شهروندان ارائه کنیم.»
دبیر ستاد مدیریت بحران منطقه درباره فعالیتهای این مرکز در ادامه میگوید: «رویکرد ما در این پایگاه آموزشهای کاربردی در زمینه بحران برای گروههای هدف و خاص است. در کنار مردم این محصولات و آموزشها میتواند برای مدیران شهری و عمرانی نیز مهم باشد که با محصولات تازه در زمینه مدیریت بحران که توسط گروههای دانش بنیان طراحی شده، آشنا شوند.»
پاتوق زیر سایه نمادهای تهران
تقاطع بلوار آزادگان و اتوبان حکیم که توسط پل از روی این بلوار عبور میکند، فضای بی دفاع شهری مدتها در کنار مخازن هزار متر مکعبی آبیاری فضای سبز شهری شکل گرفته بود. این فضا کنارهای پل آزادگان و فضای اطراف آن را دربر گرفته بود. شهرداری منطقه ۶ با توسعه به طرحهای توسعه محلهای و برای جلوگیری از ایجاد یک فضای پر خطر شهری بیش از ۱۲۰۰ مترمربع فضای بی دفاع شهری این منطقه کفسازی، سنگفرش و با نصب روشنایی، صندلی و وسایل ورزشی به پاتوقی برای محله والفجر منطقه ۶ شهرداری تهران تبدیل کرده است. این پاتوق شهری منظره دیدنیای به برج میلاد و برج تهران دارد.
دوچرخه سواری در باقرخان
خیابان باقرخان یکی از محورهای پرتردد در منطقه ۶ شهرداری تهران است. این خیابان به جز حضور پرتعداد خودروها، به دلیل حضور بیمارستان امام خمینی به محل پر رفت و آمدی برای عابران نیز تبدیل شده است. شهرداری منطقه ۶ در ادامه پروژههای توسعه محلهای پیاده راه این خیابان را ساماندهی و همچنین یک مسیر دوچرخه به خیابان باقرخان اضافه کرده است.
ابوالفضل لطیفی، کارشناس معاونت عمران شهرداری منطقه ۶ درباره عملیات بهسازی این خیابان میگوید: «برای تردد بهتر دوچرخه سواران در این خیابان، ۵۰۰ متر مسیر دوچرخه از اتوبان چمران تا خیابان قریب احداث شده که این مسیر به مسیر دوچرخه سواری در مسیر خیابان قریب متصل شده است.»
او درباره تغییرات در پیاده راه این خیابان میگوید: «همچنین در خیابان باقرخان ۹۰۰ مترمربع پیاده راه سازی صورت گرفته است. این پیاده راه همواره مورد تردد شهروندان زیادی است و مسیر برای استفاده شهروندان و به ویژه مراجعان بیمارستان امام خمینی مناسب سازی و نیمکت گذاری شده است.»
از رزلند تا زمین چمن
زمین ورزشی پارک لاله سالها به دلیل وضعیت نامناسب به حالت تعطیل درآمده بود. این زمین ورزش به درخواست اهالی محله توسط شهرداری منطقه به بخش خصوصی واگذار شده است و حالا این زمین با بهسازی و تغییر چمن دوباره فعالیت خود را آغاز کرده و در خدمت اهالی محل قرار گرفته است.
همچنین در بوستان لاله یکی از محوطههای شمالی پارک به تازگی تبدیل به رز گاردن شده است. ابوالفضل لطیفی، کارشناس معاونت عمران شهرداری منطقه ۶ درباره این رز گاردن میگوید: «اواسط سال ۹۹ تصمیم گرفته شد این منطقه به رز گاردن تبدیل شود. با هماهنگی با معاونت عمرانی این محوطه جدول کشی و تحویل فضای سبز برای گل کاری شد. حدود ۵۰۰ متر مربع محوطه سازی شده و حدود ۴۲۰ متر جدول گذاری هم صورت گرفته است.»
در این محوطه گونههای مختلف گل رز از جمله گل هفت رنگ، گل محمدی، گل ساناز و رزهای رونده کاشته شده است.
اتصال مسیرهای مهم دوچرخه سواری
خیابان ویلا یا نجات الهی یکی از مراکز اداری و خدماتی در منطقه ۶ شهرداری تهران است. این خیابان همچنین یکی از پر رفت و آمدترین خیابانهای این منطقه است و با حضور فروشگاههای مختلف و به ویژه فروشگاههای صنایع دستی، هویت خاص خود را دارد. عملیات ساخت مسیر دوچرخه سواری و بهسازی پیاده راه از سمت شمال این خیابان آغاز شده است.
ابوالفضل لطیفی، کارشناس معاونت عمران شهرداری منطقه ۶ در اینباره میگوید: «در هر دو طرف خیابان نجات الهی ۸۳۰ متر مسیر دوچرخه سواری به طور رفت و برگشت ایجاد شده است.»
او همچنین درباره بهسازی پیاده راه این خیابان نیز میگوید: «همچنین ۸۳۰ متر از پیاده راه دو طرف خیابان نجات الهی نیز کفسازی و بهسازی شده و به مسیر عبور نابینایان مجهز شده است.»
با ساخت این مسیر دوچرخه در خیابان نجات الهی، مسیر دوچرخه سواری خیابان کریمخان به مسیر دوچرخه سواری خیابان طالقانی متصل شده است. این مسیر دوچرخه در آینده به مسیر دوچرخه سواری خیابان انقلاب نیز متصل میشود.
پاتوقی برای اهالی فرهنگ
میدان فرهنگ در خیابان یوسف آباد یکی از مراکز شلوغ محلی برای اهالی یوسف آباد است. فضای اطراف این میدان که پیش از این آسفالت بوده، یک فضای فرهنگی است که کتاب فروشی و مدارس در جداره آن قرار دارد. شهرداری منطقه ۶ در اجرای طرح توسعه محلهای بخشهای شرقی و غربی خیابان را با فضاسازی تبدیل به مسیر پیاده و پاتوقی برای اهالی خیابان یوسف آباد کرده است. درگذر فرهنگ با ۳۶۰۰ متر مربع پیاده راه سازی در اطراف میدان فرهنگ احداث شده است. این گذر به فضاهای سبز، آبنما و مبلمان شهری مجهز شده و عملیات ساخت پاتوق محلی در ضلع جنوبی میدان ادامه دارد.
۱۳ خرداد ۱۴۰۰ – روزنامه چندرسانهای دروازه تهران