نخستین کارگاه ملاقات با خیابان برگزار شد
- 20 دی 1399
- دروازه تهران
- یک نظر

۱۴ نقطه رها شده ولیعصر زیر دست علاقهمندان
۱۹ دی ماه نخستین دوره کارگاه ملاقات با خیابان ولیعصر با حضور شرکت کنندگان و راهبران برگزار شد. در این جلسه اول شرکت کنندگان ضمن آشنایی با پایگاه میراث شهری خیابان ولیعصر با نقاط در نظر گرفته شده برای آنها و راهبران خود آشنا شدند.
وحید قاسمی، دبیر کارگاه ملاقات با خیابان و مدیر موزه خیابان ولیعصر درباره این کارگاه گفت: «کارگاه ملاقات با خیابان فرصتی است برای شناختن خیابان به عنوان یک فرد در شاکله شهری تهران و میخواهد با آن ملاقات کند. این ملاقات در حوزههای مختلف مثل عکس، طراحی مشارکتی و گرافیک اتفاق خواهد افتاد. این بار به جای اینکه به سراغ مشاوران و شهرسازان برویم، از همه علاقهمندان و کسانی که به شهر فکر میکنند خواستیم که حضور پیدا کنند.»
او با اشاره به اهداف مورد نظر در این کارگاهها گفت: «هدف کارگاهها این است که چطور میتوانیم کیفیتهای موجود در خیابان ولیعصر را ارتقا بدهیم و کدام کیفیتهای خیابان را میتوان احصا و به حیات شهری برگرداند.»
دبیر کارگاه ملاقات با خیابان درباره جزییات دوره اول این کارگاهها گفت: «در دوره اول ۱۴ نقطه رها شده در خیابان ولیعصر را انتخاب کردیم گه شرکت کنندگان این دوره از منظر طراحانه به این فضاها نگاه کنند. این نقاط رها شده برخی شاهد اتفاقاتی هم بودند، پارکی هستند که نیمکتی یا درختان مناسبی دارند اما فاقد زندگی شهری هستند. برخی از فضاها هم رها شده و بیغولهطور هستند. این نقاط توسط دبیرخانه و پایگاه میراث شهری ولیعصر انتخاب شده و به اشتراک گذاشته شده است. تعدادی راهبر از رشتههای مختلف حضور دارند که قرار است درباره اینها با شرکت کنندگان طی یک فرآیند شش هفتهای فکر کنند تا به یک برنامه عملی و اجرایی نسبت به آنها رسیده شود.»
او افزود: «این کارگاهها در فرآیندهای دورهای اتفاق میافتد، دورههای طراحانه شش هفتهای است که بخش نخست آن برگزار شد و هفته آینده نیز کارگاه عکاسی شروع خواهد شد.»
قاسمی درباره تأثیرات این کارگاهها گفت: «همه این کارگاههای درصدد است که شبکهای از حساسیت نسبت به شهر و خیابان و ارتقا کیفی آن اتفاق بیافتد و همه افراد شهر به مثابه یک متن خیابان ولیعصر را بخوانند و قرائتهای خودشان را از این خیابان داشته باشند، قرائتهایی که موجب یک شهر با کیفیت میشود. پروپوزالهایی که شرکت کنندگان ارائه دادند نقاط امید زیادی برای ما آفرید و به آینده این ماجرا امیدواریم. ما باید بتوانیم به فردا و به جلو نگاه کنیم، تجربه زیسته شده خیابان ولیعصر در قامت این کارگاهها آغازی برای فردای بهتر است.»
عقیل بهرا، دبیر علمی کارگاه ملاقات با خیابان درباره نحوه انتخاب شرکت کنندگان این کارگاه گفت: «در فراخوان اول در آذرماه از تمام علاقهمندان به شهر با هر تخصصی رزومه بفرستند و خیلی ساده توضیح بدهند که نگاههایشان به خیابان چیست و چطور میشود فرصتهای خیابان را کشف کرد. این رزومهها بررسی و ۱۴ گروه ۴ تا ۵ نفره انتخاب شدند. در ۱۶ نقطه بعدی نیز فراخوان خواهیم داد و در بهمن ماه کار را ادامه خواهیم داد.»
دبیر علمی کارگاه با اشاره حضور راهبران برای این کارگاهها گفت: «در بین راهبران از نگاههای فراگیر استفاده کنیم. افرادی که به عنوان راهبر حضور دارند با تخصصهای مرمت شهری، اقتصاد شهری، گردشگری، اجتماعی و معماری انتخاب شدند. نگاه ما فراگیر است تا سعی شود بسته به ظرفیت هر نقطه پتانسیلهای آن کشف شود.»
عقیل بهرا درباره نتیجه این کارگاهها گفت: «این ارائههای در اختیار باقی گروههای قرار خواهد گرفت و هر گروه ۴ هفته فرصت دارد که پیشنهادهای مصوب شده خود را اجرایی کنند و بعد این پروژههای اجرایی در اختیار مدیران شهری قرار خواهد گرفت. ما به دنبال این هستیم که تأثیر این کارگاه بهزودی در عرصه خیابان ولیعصر دیده شود.»
دبیر علمی کارگاه ملاقات با خیابان با اشاره به نقش خیابان ولیعصر در ساختار شهری تهران گفت: «خیابان ولیعصر را جایگاهی برای شنیدن روایتهای تهران میدانم و دوست دارم که این خیابان جایی باشد که هر یک از شهروندان و اهالی شهر قصههای خودشان از شهر در این خیابان بیان کنند.»
کارگاه نخست ملاقات با خیابان روز ۱۹ دی ماه در پایگاه میراث شهری خیابان ولیعصر برگزار شد. در این کارگاه ۱۴ گروه ۴ تا ۵ نفره پس از آشنایی اولیه با پایگاه و ۱۴ نقطه در نظر گرفته شده، گروه بندی شده و با راهبران خود هم اندیشی کردند تا فعالیت برای ۶ هفته آینده را برنامهریزی کنند.
محمد آتشینبار، کاوه بذرافکن، احمد طالبینژاد، رضا فیضی، شادی گنجی، رها اشرفی، بابک شکوفی، شادی عزیزی، پژمان نوروزی، الهام امینی، امیرحسین طاهری، بهارک کشانی، اعظم گلپایگانی و کامبیز مشتاق گوهری از راهبران کارگاه نخست ملاقات با خیابان هستند. هفته آینده نخستین دوره عکاسی کارگاه ملاقات با خیابان برگزار میشود.آ
۲۰ دی ۱۳۹۹ – روزنامه چندرسانهای دروازه تهران