نگاهی به وضعیت میادین میوه و ترهبار تهران – دروازه تهران

ارزانتر در روزگار گرانی
شروین راد
میادین میوه و ترهبار تهران یکی از مهمترین مراکز خرید برای خانوارهاست. دسترسی پذیری، تعداد بالا و تنوع خدمات این مراکز به خرید روزانه شهروندان کمک میکند. میادین و بازارهایی که این روزها همزمان با همهگیری کرونا و وضعیت اقتصادی کشور فعال هستند و خدمترسان شهروندان شهر هستند.
بازار میوهها از در دسترس بودن تا دسترسیپذیری
براساس اعلام سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران در حال حاضر ۲۲ میدان و ۲۲۳ بازار در حوزه میوه و ترهبار در شهر تهران فعال است. از این تعداد ۳۴ بازار میوه و ترهبار در دوره جدید مدیریت شهری ساخته شده و ۲۶ بازار نیز در دست ساخت است.
دسترسی پذیری امکان شهری برای معمولان یکی از برنامههای مدیریت شهری تهران است. شعار «تهران شهری برای همه» طراحی شده تا لزوم دسترسی پذیر بودن شهر بیشتر مورد تاکید قرار بگیرد و با ایجاد امکانات مناسب، زیست شهری گروههای خاص ممکن باشد. براساس اعلام سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران در دو سال گذشته ۸۵ میدان و بازار میوه و ترهبار برای جانبازارن و معلولان مناسب سازی شده و همچنین ۳۰ بازار میوه نیز در حال مناسبسازی است.
مبارزه با کرونا در میادین میوه و ترهبار
شهرام جباریزادگان، مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت میادین و بازارهای میوه و ترهبار شهرداری تهران درباره رعایت پروتکلهای بهداشتی به دروازه تهران میگوید: «رعایت اصول بهداشتی همواره یکی از مهمترین اولویتهای سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران بوده و چنانکه بارها گفتهایم، سلامت مردم چیزی است که بر سر آن با کسی معامله نمیکنیم. در این راستا، کارشناسان بهداشت و تغذیه این سازمان به طور مستمر و مستقیم بر رعایت اصول بهداشتی در میادین و بازارهای میوه و تره بار نظارت داشته و دارند.»
او با اشاره به فعالیتهای برای جلوگیری از انتقال کرونا میگوید: «با ورود ویروس کرونا و گسترش بیماری کووید ۱۹ در کشور، سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار همگام با دیگر بخشهای شهرداری تهران و در پیروی از پروتکلهای ستاد مقابله با کرونا، ضمن ضد عفونی کردن روزانه میادین و بازارهای میوه تره بار در چند نوبت و توزیع روزانه ماسک و دستکش در بین کارکنان و کارگران این مراکز، با استفاده از سیستمهای صوتی و نصب بنر و پوستر در سطح این مراکز، تلاش میکند تا با آگاهیبخشی و اطلاعرسانی به شهروندان، آنها را به رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ فاصله فیزیکی تشویق و ترغیب کند.»
نظارت دائم بر قیمتها
وضعیت قیمتها یکی از دغدغه شهروندان برای خرید است. مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت میادین و بازار میوه و ترهبار درباره نحوه قیمتگذاری در این مراکز میگوید: «در مورد سازوکار نرخگذاری محصولات میادین و بازارهای میوه و تره بار، سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران پس از بررسی شیوههای مختلف نرخگذاری، بهترین و مناسبترین شیوه قیمتگذاری محصولات را در یکپارچگی کل سیستم دیده است. در این شیوه که قیمت محصولات در هر ۲۴۵ میدان و بازار میوه و تره بار در نقاط مختلف پایتخت واقع شدهاند یکسان است.
او با اشاره به حضور نمایندگان مختلف در تعیین قیمتهای میگوید: «نرخنامهها با کمترین حاشیه سود برای بهرهبرداران و در راستای حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در کمیته نرخگذاری سازمان، مرکب از نمایندگان رسمی وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه مربوطه و کارشناسان خبره و متخصص سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران، پس از بررسیهای میدانی در ۲۲ منطقه تهران و محاسبه میانگین قیمت سطح شهر، تعیین شده و بر رعایت دقیق آن به صورت مستقیم و مستمر نظارت میشود.»
تفاوت قیمت بازار و میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران باعث شده که این مراکز نقش مهمی در زندگی روزمره مردم ایفا کند. بسیاری از شهروندان طبقه متوسط در صورت نبود این بازارها مجبور به حذف و مصرف کمتر میوه و سبزیجات از سبد خرید خانواده میشوند.
۲۵ شهریور ۱۳۹۹ – روزنامه چندرسانهای دروازه تهران