همکاری شهرداری تهران با دانشگاه‌ها – دروازه تهران

متروکه‌ها در خدمت نوآوری

متروکه‌ها در خدمت نوآوری

متروکه‌ها در خدمت نوآوری

شروین راد

استارت‌اپ‌ها در سال‌های گذشته روند رو به رشدی داشتند. در کنار خدماتی که این حوزه پوشش می‌دهد، نوآوری در فضاهای شهری یکی از تاثیرات شرکت‌های استارت‌اپی بوده است. شرکت‌های دانش بنیان پایتخت حالا مراکز خاص خود را در پایتخت راه انداخته‌اند. مراکزی تحت حمایت نهادهای مختلف است و گاهی به رونق فضاهای متروکه نیز کمک کرده است.

کارخانه نوآوری آزادی یکی از نام‌های آشنا در حوزه استارت‌آپی است. همزمان با رشد استارت‌آپ‌ها تلاش برای ایجاد فضای کاری متفاوت برای آنها آغاز شد. یکی از اصلی‌ترین گزینه‌ای که مطرح شده برای ایجاد فضای کار استارتاپی و شرکت‌های دانش بنیان، کارخانه الکترود سازی آما بود. این کارخانه با ایجاد قراردادهای مختلف به جهت استقرار شرکت‌ها انتخاب و شرکت طراح پل طبیعت طراح آن را برای این منظور بازساز کرد.

پیروز حناچی شهردار تهران به تازگی در اولین نشست نوآوری و فناوری که در محل کارخانه نوآوری آزادی برگزار شد، شرکت کرد. شهردار تهران در این نشست بر برنامه‌های مختلف شهرداری برای کمک به مجموعه‌های مشابه و از تغییر کاربری برخی اماکن متروکه به کاربری فرهنگی خبر داده است.

از آزادی تا چرمسازی

منطقه البرز یکی از مراکز استقرار صنایع در شهر تهران است. منطقه‌ای که به گفته شهردار تهران دارای بیش از ۳۰ درصد گردش اقتصادی و ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی است. شهرداری تهران حالا با وجود سیاست‌های تمرکززدایی استثناهایی برای استقرار صنایع غذایی و شرکت‌های دانش بیان در این محدوده در نظر گرفته است.

روند تغییر فضاهای متروکه شهری به فضاهایی با کاربری‌های فرهنگی یا ایجاد مراکز نوآوری یکی از هداف شهرداری تهران است. پیروز حناچی در این باره می‌گوید: «ما این سیاست را تعقیب می‌کنیم و بر این اساس اماکن متروک را به مراکز نوآوری و فرهنگی تبدیل شدند که نمونه آن کشتارگاه و تبدیل آن به فرهنگسرا و تبدیل کارخانه چرمسازی به دانشگاه هنر است.»

فارغ از تاثیرات تغییر کاربری بافت متروکه، مراکز علمی و فناوری به کمک مدیریت شهر نیز  آمده است. حناچی درباره ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های علمی پارک‌های علم و فناوری و ضرورت اتصال مراکز علمی با بخش‌های صنعتی می‌گوید: «تا پایان سال جاری اولین رام متروی تهران که ۸۵ درصد آن ساخت داخل است به بهره برداری می‌رسد.»

برگزاری نمایشگاهی در زمینه نیازهای شهرداری، ۴۰۰ نیاز شهرداری جمع آوری شده و در سایت «باهم» بارگذاری شده است، یکی از راهکارهای اعلام نیاز شهرداری تهران برای همکاری با مراکز علمی و فناوری بوده است و شهردار تهران درباره تلاش برای این همکاری می‌گوید: « در این راستا شهردار تهران راه اندازی مرکز نوآوری شهر هوشمند و باز قرار دادن AP شهرداری به استارتاپ‌ها را از دیگر اقدامات شهرداری در راستای همکاری با حوزه‌های فناوری ذکر کرد و ادامه داد: در این راستا سعی می‌شود تصدی گری نکنیم و بستری را فراهم کنیم که کسب و کارهای بخش خصوصی بتوانند فعالیت کنند. ۲۰ پروژه با دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها اجرایی می شود و امیدوارم این دوره، منشاء تحولات در حوزه توسعه فناوری در شهرداری شود.»

 

۲۴ شهریور ۱۳۹۹ – روزنامه چندرسانه‌ای دروازه تهران

از میان عکس‌ها: اولین کتابخانه عمومی در مترو تهران افتتاح شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.